Met hun lievelingsmuzikanten trekken Yentl en de Boer langs openluchttheaters.
Met hun lievelingsmuzikanten trekken Yentl en de Boer langs openluchttheaters. Bart Heemskerk

Yentl en de Boer in Openluchttheater Ede

25 augustus 2018 om 10:08 Uit-cultuur/nieuws

EDE Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes. Samen met hun lievelingsmuzikanten trekken ze langs de zomerfestivals en openluchttheaters. Zo stonden ze eerder bijvoorbeeld op Lowlands, de Zwarte Cross, in het Amsterdamse Vondelpark en voor een afgeladen Concertgebouw.

Ook deze zomer zijn de dames weer buiten te vinden met een knallend en alom geprezen theaterconcert. Voor wie het toen gemist heeft, of wie het nóg eens wil meemaken: Yentl en de Boer in Concert is terug. En op vrijdag 31 augustus spelen ze om 20.30 uur in het Openluchttheater.

SUCCESVOL Yentl Schieman en Christine de Boer, alias Yentl en De Boer, hebben drie succesvolle jaren achter de rug Een paar jaar geleden moest er nog ernstig aan dagdromen en carrièreplanning worden gedaan. Toen waren ze al een duo, al vanaf het moment dat ze samen op de Kleinkunstacademie zaten konden ze het goed met elkaar vinden en allicht ga je dan samen op het toneel staan, maar nog wel een wat ploeterend duo.

ANNIE M.G. SCHMIDT-PRIJS Het begon met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor hun lied 'Ik heb een man gekend', een instantklassieker. Daarna waren er vele optredens in de tv-programma's Opium en RTL Late Night. En ondertussen was er de succesvolle tournee van 'De snoepwinkel is gesloten'. Het nieuwe theaterprogramma Magie start weer in oktober 2018, maar daarvoor gaan de dames doen waar ze het allermeest van houden: een concerttour met in de rug een volledige band.

DE KICK De Boer: ,,De kick is dat het ineens heel wat anders is dan met z'n tweeën een cabaretprogramma spelen. En die band, die kan gewoon dingen die wij niet kunnen. We kunnen het wel verzinnen – 'het zou vet zijn als er nu zó'n drum zou zijn' – maar zij kunnen het ook echt uitvoeren.'' Yentl: ,,Het gevoel dat er iets achter je staat dat je optilt, is gewoon fantastisch.''

De ticketprijs is 21,50 euro en te bestellen via www.openluchttheaterede.nl of aan de kassa op de avond zelf vanaf 19.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie