Theo Beumer

DTS Ede stoomt door

15 december 2018 om 18:10 Sport/sport

EDE DTS Ede stoomt door. Ook ASV Dronten werd overduidelijk verslagen: 0-3. ,,Een vrij gemakkelijke zege'', concludeerde Jeroen Spies. ,,Minpunt was dat wij het voor de rust al hadden moeten beslissen. Nu duurde dat tot tien minuten voor tijd.''

De Edenaren kenden een goede start. Jamal Ouassif stelde Frank Hol al in de vierde minuut in staat de 0-1 aan te tekenen. ,,ASV Dronten zakte in, en liet ons het spel maken. Dat deden wij goed. Alleen waren er vier, vijf momenten voor rust dat wij hadden moeten scoren. Daarbij was Jamal Ouassif met een kopbal onderkant lat heel dicht bij een treffer.''

,,Wij hoorden in de rust hun trainer tekeer gaan. Omdat de marge klein was, wisten wij dat wij het nog lastig gingen krijgen. Zij gingen ook opportunistischer spelen. Wij waren iets te onrustig in balbezit. Toch was het wachten op de 0-2. Die viel uit een benutte strafschop van Jasper Verstraten (op archief foto) na een overtreding op Anouar Tmim.''

,,Via een plaatje van een doelpunt van Frank Hol, een liftballetje over de keeper na een mooie actie van Mohamed Laukili, werd het nog 0-3. Een terechte overwinning. Wij laten nu zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook kunnen scoren.''

Met de drie punten staat DTS Ede inmiddels op plaats zeven. Als de inhaalwedstrijd komende zaterdag tegen Nunspeet wordt gewonnen, schuift het op naar plaats vijf. ,,Op dit moment gaat het heel prettig. Wij staan ook zonder puntverlies bovenaan in de tweede periode. Ik heb de statistieken er nog eens op na gekeken. Vorig jaar hadden wij maar drie punten meer. Alleen zijn er nu een paar ploegen, die maar weinig punten verspelen. Maar wij komen langzamerhand op de positie waar we thuis horen'', besluit Jeroen Spies.