Blueberry Blossom Band bij Cultureel Café Dante in Cultura

17 januari 2019 om 11:44 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 24 januari opent Cultureel Café Dante weer haar deuren. De eerste Dante-avond in het nieuwe jaar zal weer een mooie mix laten zien van de vele culturele en muzikale activiteiten die in 2019 zullen plaatsvinden.

Fenna Smilde uit Ede zal de avond openen. Zij schrijft al enkele jaren fabels; diepzinnige verhalen over dieren, die mensen een spiegel voorhouden. Bij Dante presenteert zij haar eerste boek waarin dertig verhalen zijn gebundeld. Fenna zal niet alleen een stukje voorlezen, maar wil ook graag interactie met het publiek. Naar aanleiding van dierenkarakters afgebeeld op posters, waaruit het men een keuze mag maken, vertelt zij het verhaal achter het betreffende karakter. Hierna is het tijd voor muziek. Singer-songwriter Johnny Fleet is allang geen onbekende meer in de Nederlandse muziekwereld. Zijn muziek wordt wel vergeleken met de muziek van grootheden als Leonard Cohen en Tom Waits. Vanavond zal hij samen met JeeWee Donkers liedjes van zijn nieuwe album `The Wrong Shoes` ten gehore brengen. Een vast onderdeel in januari  is de winnaar van de jaarlijkse Amateurkunstexpositie, die afgelopen december weer in Huis Kernhem plaats vond. Dit keer is dat de uit Ede afkomstige Jantina Boelens, zij zal het winnende werk, getiteld `Kracht van de natuur` tonen en vertellen over de totstandkoming ervan. Na het gesproken woord door Columnist Teunis Bunt is het wederom tijd voor muziek. Voor de Edese formatie Blueberry  Blossom, onlangs nog te zien bij `Muziek bij de Buren`, bestaat er niks mooiers dan muziek maken. En dat is te zien; het enthousiasme spat ervan af en het belooft dan ook weer een feestje te worden. Houd je van Bluegrass, up tempo Amerikaanse folkmuziek en Americana? Dan zit je goed vanavond. Bluegrass is een voortzetting van de oude stringbandmuziek, muziek van de immigranten in de bergstreken in het oosten van Amerika, waarin de Ierse en Schotse invloeden nog goed terug te horen zijn. Blueberry  Blossom Band zal de avond ook afsluiten.

Dante biedt elke maand weer een podium aan muzikanten, kunstenaars, dansers, sprekers en andere culturele ondernemers. Wil jij ook een keer optreden bij Café Dante? Stuur dan een mail naar info@ccdante.nl . Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is 28 februari 2019. Houd ook de Facebookpagina in de gaten en de website www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie