Afbeelding
Theo Beumer

Kaj Schuppers gouden wissel Bennekom

2 februari 2019 om 20:05 Sport/sport

BENNEKOM De ontmoeting tussen Bennekom en De Merino's zat halverwege de tweede helft bij een 1-1 tussenstand op slot. Gerard Smink en Kaj Schuppers werden gebracht. En juist het talent uit eigen gelederen zorgde met de 2-1 voor de opening, die uiteindelijk tot een 3-2 overwinning leidde.

Wim van Kessel

Een dik kwartier voor tijd bracht het andere product uit de opleiding Quincy Veenhof de bal voor het doel. ,,Ik zag de bal aankomen. Ik sprong naar de bal. Ik had alles behalve verwacht dat ik de bal zou raken. En nog verrassender was dat de bal in het doel ging. Volgens mij heb ik voor het laatst bij de C-tjes met het hoofd gescoord'', lachte de alles behalve grote Schuppers (19).

,,Wij gingen daarna rustiger voetballen. Mooi was het dan dat wij op 3-1 kwamen door een fantastisch doelpunt van Mourad Marbouh met een lobje. Dat het nog 3-2 werd (Anass Lahnine) was inderdaad een fout van onze keeper Christian de Haan. Dat kan gebeuren. Maar het is en blijft een topkeeper'', stelde Schuppers, die na afloop eerst zijn moeder Lucille opzocht. ,,Zij komt altijd kijken. Normaal is zij al trots. Nu was zij superblij en supertrots.''

Net als de kou kleumende toeschouwers had Schuppers vanaf de bank gezien dat Bennekom het meer dan lastig had met de Veenendaalse middenmotor, getraind door oud prof en oud Advendo trainer Jan Gaasbeek. Na een redelijk begin van de thuisploeg, kwamen de gasten via een prima combinatie door het Bennekomse centrum via Ariën Bakkenes op voorsprong.

OMSCHAKELING De Merino's was in de omschakeling nog een paar keer gevaarlijk. ,,Wij hebben met Nick Stienstra, Rob Delleman, Jelmer Goedhart en Just Berends maar vier echte verdedigers. De rest is allemaal aanvallend ingesteld. Dan is de rest verdediging heel belangrijk. Dat is duidelijke een puntje van aandacht'', stipte Arnold Brehler na afloop aan. ,,Merino's speelde met een spits (Lahnine), die zich liet terugzakken. Daar kwamen de middenvelders over heen. Die ruimtes werden niet altijd goed afgeschermd.''

Bennekom zag een poging bij een korte corner van Jelmer Goedhart op de paal komen. Op het half uur viel de gelijkmaker uit een benutte strafschop van Just Berends. Arbiter Gerrit Beekman oordeelde bij een corner dat Ryan Holman Nick Stienstra had vast gehouden. De Merino's protesteerden fel. ,,De scheidsrechter hielp ons in het zadel'', stelde de trainer van Bennekom, waarmee hij genoeg duidelijk maakte.

In de tweede drie kwartier bleef het lang bij een gestopt schot van Irey Sadal. Vaak was het net niet bij voorzetten van Jeffrey Rutgers. Totdat dus de wissel van Kaj Schuppers een gouden wissel bleek. ,,Superleuk voor hem. Hij zit tegen de basis aan'', bekende Brehler. ,,Ik mag meestal als eerste invallen. Een basisplaats is het volgende doel'', liet de Bennekomse voetballer weten.

Uiteindelijk boekte Bennekom haar tiende zege van het seizoen, naast vier gelijke spelen. Nog steeds is men ongeslagen. Omdat koploper NSC haar wedstrijd zag worden afgelast, staan de Bennekom wat betreft puntenaantal gelijk met de ploeg uit Nijkerk. ,,Wij houden de druk er op'', aldus Brehler. ,,Wij willen de titel behalen'', deed Kaj Schuppers er nog een schepje bovenop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie