Afbeelding
BDUmedia

Oud-trainer Fred Helbling overleden

5 februari 2019 om 07:51 Sport/sport

EDE Oud-trainer Fred Helbling (66) is in de nacht van zondag op maandag onverwacht overleden. Dat meldt voetbalclub DTS Ede op Facebook.

Helbling was een bekende in de Edese voetbalwereld en bovendien de vader van de huidige trainer van de DTS Ede Vrouwen, Linda Helbling. Hij was trainer bij verschillende clubs zoals DTS Ede, SKV, FC Wageningen en Fortissimo. 

Fred was zowel als speler als als trainer een zeer geliefd persoon. Hij heeft vele Edese voetballers net dat stapje omhoog laten maken dat zij nodig hadden. 

In zijn actieve voetbalperiode (zeventiger jaren) bij onder meer het toenmalige DTS'35 was hij voor een trainer een ideale teamspeler. Fred was al blij bij de selectie te behoren. Zijn rol als 'twaalfde'man vervulde hij met veel passie en inzet.

Hij heeft echter zijn eerste voetbalstappen gezet bij de KSV Fortissimo. De club waar hij lang in de hoofdmacht speelde. Later zelfs trainer werd. Een club waarover Fred met passie sprak.  

Buiten het voetballen om was Fred, meestal vergezeld door zijn echtgenote Betsie, altijd in voor een praatje, een anekdote maar ook een serieus gesprek.

Zijn heen gaan zal in de Edese sportwereld worden beschouwd als een groot verlies. Een goedlachs altijd vrolijk voetbaldier is niet meer.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie