Van Gent Finaleweken: ZVV Ede stunt tegen kampioenskandidaat

22 maart 2019 om 23:52 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE ,,Zaalvoetbal is een onvoorspelbaar mooi spelletje. Belangrijk is dat je vooral de laatste vijf minuten je hoofd erbij houdt. Dat deed mijn ploeg en de beloning een 6-3 zege op Be'79 voelt zo goed", lachte ZVV Ede coach Anouar Tighadouini breeduit.

In een goed bevolkte topsporthal heeft ZVV Ede zijn ware gezicht laten zien. Een echte teamprestatie leverde een verdiende zege op. En er was geen doelpunt te veel bij. Be'79 uit Berkel Enschot dat zichzelf nog een kans op de titel in de landelijke eerst divisie zaalvoetbal toedacht liep rood aan.

Twee spelers werden na twee keer geel (rood) naar de kleedkamer verwezen. Ook de coach zag enkele minuten voor tijd rood en kon zich voortijdig omkleden.

ROOD Bij ZVV Ede kreeg de schutter van de 3-2 tussenstand Youssef El Hammouchi rood voorgeschoteld. Na het scoren werd hij door de doelman van de gasten het net in geduwd. Daarna reageerde de ZVV Ede speler zich af. Waarom El Hammouchi rood kreeg en de keeper slechts geel was voor de toeschouwers een raadsel.

Bij ZVV Ede, dat zeer gemotiveerd aan de start verscheen leek de tegeltjes wijsheid: Alleen loop je sneller, maar samen bereik je meer, er te zijn ingeprent.

,,Dat niet. Maar wel de teamprestatie. Er is vanaf de eerste minuut met hart en ziel gespeeld. Deze overwinning betekent inderdaad bonuspunten. Maar is zeker niet gestolen. Met wat meer rust en overzicht beslissen we de wedstrijd al in een eerdere fase", keek Tighadouini tevreden terug.

Na een imponerende minuut stilte voor de maandag in Utrecht overleden slachtoffers, trok ZVV Ede het initiatief naar zich toe.

Kleine kansjes werden in eerste instantie onbenut gelaten. Maar na drie minuten spelen opende Achraf Benahmed de score met een beheerst gemaakt doelpunt. Hij bedankte terecht aangever Kamal Bendadi die niet voor eigen eer, maar voor het team de bal breed legde: 1-0.

Binnen vijftig seconden stond het weer 1-1 na een door Be'79 benutte vrije trap.

Dat het fel ging liet het foutenfestival aan beide zijden zien. Na elf minuten betekende elke Edese overtreding al een tienmeter trap.

Nadat de gasten via de binnenkant paal de bal het veld weer in zagen stuiteren werd met een 1-1 stand van helft gedraaid.

{TEAM] ,,In Berkel Enschot speelden we ondanks de 6-3 nederlaag ook al een goede wedstrijd. Ik wist dat Be'79 er niet gerust op was. En dat was terecht. Kamal Bendadi zette ons op een 2-1 voorsprong", ging de Edese coach verder.

De Blauw Geel '55 spits in ZVV Ede dienst leek zich te blesseren, maar kwam in het laatste gedeelte van deze harde wedstrijd terug. Hij lijkt de derby Blauw Geel '55 – Lunteren te kunnen spelen.

En dan ontspint de strijd op het veld zich. Niet alleen de scheidsrechters komen handen en voeten tekort. Ook de coaches en sommige toeschouwers zijn af en toe de wanhoop nabij. Achraf Benahmed laat de kans op 3-1 liggen en de gasten scoren de 2-2.

,,Nee, ik was geen moment bang dat het mis zou gaan. De flow waarin de ploeg zat was goed. De 3-2 El Hammouchi, de rode kaart en met een man minder verder, werd goed opgepakt."

Rob van Eem zorgt voor 4-2. Een slippertje van Robbin Koenders betekent de 4-3. Maar uitgerekend de hardwerkende maar ook meerdere kansen missende Achraf Benahmed scoort de 5-3.

De Edese hartslag gaat terug naar normale waarden, zeker nadat Joost van Dam uit een tien-metertrap de bevrijdende 6-3 scoort.

VRIJWEL ZEKER VEILIG ,,Of ZVV Ede nu veilig is? Mede nacompetitie kandidaat Madeiros C.F. verliest fors (3-12, red) bij FCK Den Hommel. Met zes punten voorsprong en een veel beter doelsaldo (+21) mag je die vraag positief invullen. Maar eerlijk gezegd wil ik gewoon de laatste twee wedstrijden tegen Madeiros. C.F. en ZVG/Cagemax winnen. Dat verdiend is deze club, dit team en onze geweldige supportersschare", besluit Anour Tighadouini.

De stand in de eerste divisie zaalvoetbal is: 7. Excelsior`31 18-22, 8. ZVV Ede 18-20, 9. Madereros C.F. 18-14 en hekkensluiters Bristol Team/Budgetisolatie en FC Brasil`77 beiden 18-7.

De hekkensluiter (11) moet degraderen naar de Topklasse  en de nummers negen en tien spelen P/D wedstrijden nacompetitie tegen degradatie.