5e divisie turnsters Exalto Sport Lunteren
5e divisie turnsters Exalto Sport Lunteren Linsey Pico

Medaille feestje voor Exalto Sport turnsters

24 maart 2019 om 22:32 Sport/sport Deel je nieuws

Ede - Op 23 maart organiseerde Exalto Sport de tweede plaatsingswedstrijd 5e en 6e divisie turnen dames in sporthal De Peppel.

Over de dag verdeeld kwamen de turnsters uit de 2e en 3e selectie in actie. Aangemoedigd door clubgenootjes die een handje hebben geholpen in de organisatie. Anouk van Beek (Pupil 2 D3), Mila Biesheuvel (Pupil 1 D2) en Senne Ribbens (Junior H) turnde op alle toestellen een top wedstrijd en kregen het goud omgehangen in hun eigen niveau en leeftijdscategorie. Laura Vink (jeugd 2 H) eindigde mede door een mooie vloeroefening op de 3e plaats. Ook Demi Buis (Senior E) en Tessa Visch (Pupil 1 D2) kregen de bronzen medaille omgehangen. Demi begon zenuwachtig aan haar wedstrijd maar turnde sterk met onder andere het hoogste cijfer op balk (11.700 pnt). Tessa behaalde op sprong en brug het hoogste cijfer en werd daarmee knap 3e.

Rosa Bazuin en Marit Westerveld (Pupil 1 D3) behaalden beide hun vooraf gestelde doel voor deze wedstrijd. Rosa  (16e) turnde de koprol op de balk alleen en bij Marit (15e) lukte voor het eerst haar buikdraai op de brug. Noortje Dubbeldam, Iris Roseboom en Dana de Vries (Pupil 2 D3) turnden naar behoren en dat leverde een 19e, 16e en 7e plek op.

Instapper Irene Jansen had een goede dag. Ze eindigde helaas net naast het podium op een knappe 5e plek. Esmee-Rose Mulder (Instap D3) behaalde ondanks haar zenuwen een mooie 7e plek. Fenne Scherrenburg (23ste) had wat pech op brug maar ze heeft haar wedstrijd netjes afgemaakt. Louise Boel had niet haar dag. Op brug en sprong maakte ze wat fouten, maar ook Louise ging gewoon verder. Dat leverde op het toestel balk nog het hoogste cijfer op en op het toestel vloer het tweede cijfer. In het eindklassement eindigde ze op een 15e plaats.

Senior turnsters Sara van de Kuit en Tessa Hermsen mochten het spits afbijten op het onderdeel vloer. Tessa turnde netjes en stabiel en werd 8e. Sara is de afgelopen tijd enorm veel vooruit gegaan op brug en wilde een nette en goede oefening laten zien. Met inturnen ging het erg goed maar helaas ging het mis in haar wedstrijdoefening. Na enige teleurstelling zette zij vervolgens toch een goede balkoefening neer. Sara behaalde daarmee een 14e plek in het eindklassement. Viënne Hartjes (Junior F) maakte hier en daar wat foutjes tijdens haar wedstrijdronde waardoor een hoge klassering helaas uitbleef. Viënne werd 18e.

Begin april wordt bekend welke turnsters de finale mogen turnen op 11 mei (5e divisie) en 18 mei (6e divisie).