Competitie-zwemmers De Vrije Slag en hun hoofd-trainer blij met hun promotie
Competitie-zwemmers De Vrije Slag en hun hoofd-trainer blij met hun promotie Redactie

Promotie voor De Vrije Slag

26 maart 2019 om 12:07 Sport/sport Deel je nieuws

In een zinderende laatste wedstrijd van het competitieseizoen is zwemclub De Vrije Slag uit Ede er afgelopen weekend in geslaagd promotie naar de landelijke C-klasse veilig te stellen. Spanning was er volop voor de 28 competitie-zwemmers. 

Hoofdtrainer Stefanie Minderaa na de maandagavond-training: “We stonden op een tweede plaats in onze regio, kort achter WS-Twente 2 en nog dichter gevolgd door de Zuiderzeezwemmers (ZZZ). De resultaten van ZZZ waren zaterdag al binnen, maar de resultaten van WS-Twente lieten op zich wachten totdat onze wedstrijd al bijna afgelopen was. In het direct vergelijk bleek dat WS-Twente de betere slotdag had, maar dat we onze voorsprong op ZZZ konden vergroten. 

De kans op promotie of zelfs het kampioenschap van onze afdeling gaf onze zwemmers in deze laatste wedstrijd echt vleugels. Er werden bij 42 starts maar liefst 35 grote, kleine of bijna persoonlijke records aangetekend. Dat was vooral heel belangrijk omdat we met onze zwemmers exact alle afstanden bezet hadden, de meeste afstanden met het minimumaantal zwemmers. Met het oog op de punten was ook het resultaat van de 8x50m estafette medebepalend voor het resultaat. Een tijd onder de 4 minuten betekent een gemiddelde onder de 30 seconden per zwemmer!” Aldus de trotste hoofdtrainer.

Van de eerste training op maandagavond is spontaan een feestje gemaakt. Na afloop kwamen alle 28 wedstrijdzwemmers en trainers bij elkaar in verenigingshonk De Dolfijn om de promotie samen te vieren. Stefanie was er nog zichtbaar van ondersteboven en sprak het gezelschap toe. "Het was een flinke puzzel om iedereen precies op de strategisch slimste afstanden te laten uitkomen. En doordat jullie zo ontzettend hard hebben gezwommen is dat goed uitgepakt. Samenvattend hebben we het over de vier wedstrijden gewoon heel goed gedaan. Mijn felicitaties aan alle zwemmers die in deze wedstrijden zo hard gezwommen hebben.”

Trainer Arjan Kooij bedankte namens de trainers en zwemmers de hoofdtrainer: "Wij hebben allemaal veel bewondering en waardering voor je inzet en van de hele familie Minderaa waardoor dit gelukt is. Sommige avonden stonden jullie zelfs met zijn drieën aan de rand van het bad om trainingen te geven." 
Er volgde een welverdiend applaus en taart voor de zwemploeg en de trainers.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie