Journalist en schrijfdocent Cees van Dijk.
Journalist en schrijfdocent Cees van Dijk. Anita Sijsens

Ede Stad.nl verzorgt workshop ‘Persbericht schrijven’

28 maart 2019 om 08:34 Nieuws

EDE Ede Stad.nl houdt woensdagavond 1 mei vanaf 19.30 uur de workshop ´Zo schrijf je een professioneel persbericht'. Journalist en schrijfdocent Cees van Dijk leert deelnemers hoe ze de kans aanzienlijk vergroten dat een persbericht de krant haalt.

De workshop is bedoeld voor medewerkers van een bedrijf, instelling of vereniging die zich bezighouden met marketing, voorlichting en pr. Tijdens een interactieve bijeenkomst van bijna drie uur krijgen deelnemers handvatten aangereikt om betere persberichten te schrijven.

Van Dijk. ,,Ik schets onder meer hoe redacties en journalisten een persbericht beoordelen. En we doen grappige oefeningen die de kracht van tekst en taal laten zien. Verder belicht ik de essentie van nieuwswaarde en hoe je die creëert, wat de opbouw van een persbericht is, op welke manier je aantrekkelijk en prikkelend kunt formuleren, hoe je citaten gebruikt en wat sterke koppen zijn."

De workshop vindt plaats in het kantoor van BDUmedia aan de Marconistraat 33 in Barneveld. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is twaalf. Deelname kost 75 euro per persoon, inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en persoonlijke feedback op een thuisopdracht. Aanmelding per mail via ede.stad@bdu.nl met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie