Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 bij de les na donderspeech in de rust

30 maart 2019 om 17:49 Sport Finaleweken 2019

EDE Blauw Geel '55 won de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter afgetekend met 4-1.

Maar daar zag het bij rust (1-1) niet naar uit.

,,Ik ben in de rust ontzettend boos geworden. Blauw Geel '55 kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Ik denk binnen zeven minuten een mooiere start kun je je niet bedenken. Dan laten we het lopen en wordt het 1-1. Ik vond mijn elftal slap in de duels en elke agressie ontbrak", baalde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld zichtbaar.

De 1-0 werd gemaakt door Simon Kooiman na een corner. De 1-1 van ESC viel uit het niets. Maar was gezien de instelling van de thuisclub niet onverdiend.

,,Ik heb ze erop gewezen dat we uit met 1-3 verloren. De stand in de tweede klasse G niet is om er met de pet naar te gooien. Als je als team dan nog niet gemotiveerd bent snap ik dat niet. Maar in de tweede helft was mijn boosheid niet aan dovemansoren besteedt. Ze hebben echt revanche op ESC en zichzelf genomen", ging de trainer verder.

Rond de zeventigste minuut scoorde Blauw Geel '55 twee keer op rij en zette de tussenstand op 3-1.

,,De 2-1 was een kopbal van Art Veldhuizen. De 3-1 een strafschop benut door Simon Kooiman. Kamal Bendadi (archieffoto) werd in het Elburger strafschopgebied gevloerd", keek Wagensveld terug.

De 4-1 gescoord door Omar Ouoali was van een ongekende schoonheid.

,,Een verwoestend hard schot van afstand. In de strijd P/D-wedstrijden te ontlopen hebben we goede zaken gedaan. Er volgen nu twee zware wedstrijden uit bij koploper Woudenberg en thuis tegen Valleivogels. Elk punt beschouw ik minimaal als een bonuspunt. Maar met de instelling van de tweede helft is een verrassing in beide wedstrijden zeker niet uitgesloten", eindigde David Wagensveld.

Blauw Geel '55 neemt in de tweede klasse G nu de tiende plaats in. De Edenaren hebben 26 punten. Daarachter staan: 11. VSCO '61 met 24 punten, 12.  Lelystad '67 met 20 punten. 11. VVOP 19 punten en hekkensluiter is ESC met 13 punten.