Afbeelding
Cindy de Jong

Musicalweek en workshops Fantasieland bij Cultura

20 juli 2019 om 06:54 Uit-cultuur/nieuws

EDE Ook aan het eind van de zomervakantie heeft Cultura een leuk aanbod voor de kinderen. Cultura Theater is er niet alleen voor het avondje uit, maar het theater podium is er ook voor jonge sterren in de dop. In de week van maandag 19 augustus organiseert Cultura voor de weer de Vakantie Musical Week.

Na het succes van 'Sjakie en de Chocoladefabriek' vorig jaar, maak je tijdens deze vakantieweek de musical 'De kleine Zeemeermin'. Het sprookje van Hans Christiaan Andersen.

Onder leiding van maar liefst vijf theater-, dans- en zangdocenten maken we binnen vier dagen onze eigen musical. In een groep van 30-60 kinderen wordt er gespeeld, geoefend met de tekst, de zang en dans. Samen met docenten van Beeldende kunst wordt er hard gewerkt aan een mooi decor en de kleding, waardoor 'De kleine zeemeermin' helemaal tot leven komt.

RESULTAAT Donderdagavond 22 augustus is de familie welkom om samen het eindresultaat van deze vier dagen hard werken te komen bewonderen. In dé theaterzaal van Cultura kunnen ze genieten van het verhaal van Ariël die met haar vissenvriend Botje avonturen onder én boven water aangaat.

FANTASIELAND Kinderen onder de acht jaar die graag musical willen proberen, kunnen bij Fantasieland werken aan hun dans-, zang- of theaterkwaliteiten. Fantasieland wordt gehouden in de Heideweek, de laatste week van de zomervakantie (maandag 26 t/m donderdag 29 augustus) Cultura is aanwezig met een echte musicaltent op het terrein van Fantasieland, waarin elke middag workshops worden gehouden. Opgeven voor fantasieland kan via www.fantasieland.eu/deelnemers.

CURSUSSEN Maar ook na de zomer kun je verder met musical, want er wordt bij Cultura vanaf september gestart met de diverse cursussen bij Cultura, waaronder ook de musical lessen. Voor de jeugd, maar ook volwassene kunnen aan de slag met theater, dans of musical. Studenten krijgen korting.

De vakantie musicalweek en de workshops tijdens Fantasieland zijn onderdeel van een totaalprogramma met vakantie activiteiten binnen Cultura. Zo staat de LEGO bouwmiddag weer gepland, maar ook kunnen kinderen zich uitleven op cup cakes bakken. Of ga lekker aan de slag met hamer en hout, wat tijdens het Zomerbries Festival enorm populair was.

Bekijk alle details en het zomervakantieprogramma op www.cultura-ede.nl/zomervakantie

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie