Afbeelding
Pixabay

Jong Europees muziektalent komt bijeen in Ede

7 augustus 2019 om 16:15 Muziek

EDE Vanaf woensdag oefenen ruim zeventig musici van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa in het Akoesticum in Ede om zich voor te bereiden voor concerten in Amsterdam en Brussel. 

De reden voor de komst van de buitenlandse musici is deelname aan het nieuwe initiatief 'verborgen talenten' van het Koninkrijk Concertgebouworkest, RCO Young. De jeugd vertegenwoordigt welgeteld 27 verschillende nationaliteiten. 

CONCERTEN Om zich voor te bereiden op de concerten later deze maand, krijgt de muzikale groep les van musici van het Concertgebouworkest. RCO Young wordt opgedeeld in vijf groepen die een concert geven in het Vondelpark theater, op 18 augustus, en in het RCO House, 22 augustus. Beide vinden plaats in Amsterdam. Op 23 en 24 augustus presenteert RCO Young zich als orkest onder leiding van de Spaanse dirigent Pablo Heras-Casado in Het Concertgebouw in Amsterdam en in Flagey in Brussel.

Het is de bedoeling dat de eerste editie een jaarlijks gevolg krijgt. Jongeren kunnen worden voorgedragen door muziekdocenten, dirigenten van lokale jeugdorkesten, schoolbands, fanfares en andere professionals om auditie te doen. RCO Young oppert: ,,Het orkest is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in Europese Orkesten.'' 

Voor meer informatie over het orkest zie de link. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie