Theo Beumer

Fortissimo omzeilt lastige horde

30 november 2019 om 18:54 Voetbal

EDE KSV Fortissimo heeft in de vierde klasse een belangrijke 1-2 zege behaald bij Gorssel.

Eip Janssen

Het bleef tot het einde onnodig spannend. De Edese koploper had veel eerder de strijd in haar voordeel moeten en kunnen beslissen.

In de eerste helft zorgde regionaal topscorer Anass el Hassnaoui (archieffoto rood shirt) voor de 0-1. Nog in de eerste helft wist El Hassnaoui ook de 0-2 te scoren. Zijn negentiende doelpunt in tien competitieduels.

De thuisclub die uiteraard 'alles of niets' ging spelen in de tweede helft kwam na ruim een uur spelen op 1-2.

Fortissimo doet met deze zege goede zaken en houdt daarmee directe concurrent SDS '55 op drie verliespunten. EFC '58 en Harfsen die beiden verloren lijken voorlopig de boot te missen.

,,De beste eerste helft van het seizoen gespeeld. Maar de tweede helft was heel matig. Gorssel kreeg in de eerste helft geen kans de bal te veroveren. Wij speelden echt van voet tot voet.", keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

De 0-1 ontstond uit een corner genomen door Lars Haalboom. Topscorer Anass el Hassnaoui kon binnen tikken.

,,De 0-2 was een goede actie van Cas Lenoir die een Gorssel aanval onderschepte. Hij speelde diep en El Hasnaoui was trefzeker."

De trainer kende in de tweede helft zijn ploeg niet geheel terug.

,,Veel balverlies. Onnauwkeurig en onnodig moeilijk. Maar ook na de 1-2 zijn we niet in problemen geweest. De winst was verdiend. Het einde van de wedstrijd minder mooi. Ik heb het zelf niet gezien maar begrijp mijn speler volledig", besluit Paul Bremer.

RACISME Daar was topscorer Anass el Hassnaoui bij betrokken. Direct na de wedstrijd werd een 'racistische' opmerking richting tweevoudig topscoorder Anass el Hassnaoui gemaakt. Hij komt komende week in een interview op racisme terug.

El Hassnaoui laat na de wedstrijd in en tegen Grol het volgende weten: ,,De aanvoerder van Gorssel zegt na de wedstrijd K* Marokkaan tegen mij en pakt mij vast in mijn nek. Ook de trainer daagde mij uit. Dit omdat ze geïrriteerd waren omdat ik twee keer heb gescoord. Ik heb mij gelukkig ingehouden mede op advies van teamgenoten. Juist in een week waarin over racisme, ook bij de amateurs is gepraat, gebeurt zoiets. Daar ben ik heel boos maar ook verdrietig over."

Fortissimo neemt de eerste plaats in met 28 punten. Drie meer dan het op de tweede plaats staande SDS '55.

Komende zaterdag ontvangt Fortissimo het op de achtste plaats staande vv Barneveld.