Afbeelding
Anoek van Nunen

'What a wonderful Christmas' in Cultura

12 december 2019 om 06:05 Muziek

EDE Wie alvast de echte kerstsfeer wilt proeven komt zondag 15 december naar het concert 'What a wonderful Christmas' van The Legends in Theater Cultura.

De show 'What a Wonderful Christmas!' is een warme reis door Winter Wonderland: een sprookjesachtige avond met mooie anekdotes, romantische beelden en swingende muziek, zwijmelen bij het haardvuur. Rudolph the Red-nosed Reindeer, Let it Snow en Silent Night kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen. Daarnaast is er wat lekkers bij de koffie en een hapje na afloop van het concert. Het concert is mogelijk gemaakt door Stichting De Erven. Kaarten voor het concert zijn à 20,- euro verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0381-672800 en via www.cultura-ede.nl. Het concert begint om 15.30 uur.

JAZZ Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat White Christmas maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin jazz, blues en gospel samensmelten. Deze ouderwetse feelgood muziek inspireerde The Legends, met o.a. zangeres Esther Hart (die je kunt kennen van haar deelname aan het Eurovisiesongfestival en de hit One more night) en trompettist Michael Varekamp (van de voorstellingen LOUIS! en BILLIE!), om een kerstprogramma te maken met een Amerikaanse jaren '50 sfeer.

Verder spelen Wiboud Burkens mee op hammond & piano, Harry Emmery op contrabas en Erik Kooger op drums. De cd 'What a wonderful Christmas' is na afloop van het concert te koop.

KOORSCHOOL Traditioneel is er zaterdagavond 21 december ook een klassiek kerstconcert van De Koorschool Midden Gelderland. De kerstuitvoeringen van de Koorschool Midden-Gelderland, onder leiding van Albert Wissink, zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Edese traditie die mensen met elkaar verbindt. De solisten en meer dan 45 jonge zangers worden in de Dublin bezetting begeleid door topmusici van het Muidens Ensemble. Om nog meer in de kerstsfeer te geraken worden na afloop van het concert in het Atrium kerstliederen gezongen en is er een heerlijk glaasje wijn.

NOTENKRAKER De dansliefhebbers kunnen dinsdagmiddag 24 december nog genieten van het Kiev ballet. Het nog jonge Kiev Ballet bezoekt ons land jaarlijks voor enthousiaste, goedgevulde zalen. ,,De opzwepende energie van de groep is hartveroverend", schreef de Volkskrant. De ultieme kerstvoorstelling voor de hele familie. Het meisje Klara mijmert over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen op kerstavond, na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin.

Reserveer een kaartje via www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie