Afbeelding
Henny Jansen

Ingenious Tomorrow uit Ede koopt molen in Veenendaal

11 december 2019 om 20:11 Historie

EDE De gemeente Veenendaal heeft de achtkantige molen De Vriendschap aan de Nieuweweg 109 voor 155.000 euro verkocht aan de besloten vennootschap Ingenious Tomorrow in Ede. Er waren twee biedingen en Ingenious voldeed
aan eerder door de raad gestelde voorwaarden. Namelijk de garantie dat de korenmolen kan blijven draaien, dat het geheel toegankelijk blijft en dat dagbesteding een plek kan krijgen in het bijgebouw. Zoals het tot nu toe ook het geval was.

Gerard van Wijk

Wethouder Marco Verloop is content met Ingenious als koper. ,,Op deze manier kan de molen op een goede manier worden bewaard en ingezet."

Eerder werd de molen ook al verkocht, aan ontwikkelaar De Bunte uit Ede. Het maakte deel uit van een vastgoedmandje, onroerend goed dat de gemeente in de verkoop bracht. Maar deze koper ging niet akkoord met de door de raad gestelde aanvullende voorwaarden, zodat de gemeente eigenaar bleef.

De monumentale molen De Vriendschap dateert uit 1872, werd in 1995 gerestaureerd en door prins Claus weer in gebruik gesteld. De familie Van Eeden is door decennia heen als molenaar opgetreden. Op 16 november 1928 nam Gerrit van Eeden voor 14.000 gulden de molen over van zijn vader. Later volgde Gert van Eeden zijn vader op. Hij is nog steeds actief als vrijwillig molenaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie