Afbeelding
Vermoeide benen

4 oplossingen tegen vermoeide benen

23 december 2019 om 09:36 Partnercontent

Vermoeide benen kunnen een groot probleem zijn. Als je vermoeide benen hebt na een hele dag shoppen, is dat wel begrijpelijk. Maar je kunt ook last hebben van vermoeide benen zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is. Dit zijn 4 oplossingen voor vermoeide benen die niet veroorzaakt zijn door te inspannende activiteiten.

1. De bloedsomloop stimuleren
Vermoeide benen worden vaak veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop in de benen. Vooral vrouwen krijgen sneller last van dit probleem. De bloedsomloop naar de benen wordt altijd wat minder in de loop der jaren. Bovendien krijg je ook sneller last van vermoeide benen als je op je werk veel staat of veel zit, als je zwanger bent (geweest) of als je overgewicht hebt. Je kunt dit probleem oplossen en voorkomen door Venolet te gebruiken. Dit middel stimuleert de bloedsomloop en zorgt dat de aderen hun werking langer behouden.

2. Vitamines en mineralen
In onze huidige westerse leefstijl is de kans op bepaalde vitamine-tekorten aanwezig. Met name vitamine B12, vitamine C en vitamine D zijn belangrijk voor goede botten en sterke spieren. Maar ook andere vitaminen en mineralen zijn nodig voor goede werking van de benen. Heb je vaak last van vermoeide benen? Dan kan een vitaminepreparaat van wellvita.nl helpen om het lichaam weer in balans te brengen.

3. Stoppen met roken
Als je rookt, is de kans ook een stuk groter dat je last krijgt van vermoeide benen. Dat komt omdat het roken de bloedvaten vernauwd (zie ook de risico's van roken). Daardoor stroomt het bloed moeilijker door de bloedvaten en ben je sneller moe. Dat geldt met name voor de benen en de armen. Stoppen met roken zal niet direct voor verbetering zorgen, maar kan wel binnen enkele maanden tot jaren zorgen voor betere werking van de bloedvaten en vermindering van de klachten.

4. Pas je levensstijl aan
Veel staan is slecht voor je bloedsomloop en kan problemen geven. Lopen en bewegen is daarentegen juist heel goed. Verder kan het helpen om regelmatig een poosje met de benen omhoog te gaan zitten. Zo kan het bloed goed terugstromen en trekt het vermoeide gevoel uit je benen weg.

Vermoeide benen kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak heeft het te maken met de bloedsomloop. Die is in de benen wat zwakker en kwetsbaarder, waardoor je sneller een vermoeid gevoel krijgt. Met deze 4 oplossingen kun je vermoeide benen tegengaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie