Arnold Brehler
Arnold Brehler Theo Beumer

Arnold Brehler: ,,Er moet wat gebeuren bij Bennekom''

1 februari 2020 om 20:17 Voetbal

BENNEKOM ,,Verliezen tegen DFS kan. Maar dan moet je strijdend ten onder gaan. Nu was er onvoldoende strijd. En nog erger: de bereidheid voor elkaar te werken ontbrak. Er moet echt wat gebeuren. Zo kan het niet langer.’’

De woorden van de doorgaans rustige Arnold Brehler waren duidelijk. De trainer had zijn ploeg totaal geen weerstand zien bieden tegen de koploper uit Opheusden: 0-3. Een stunt zoals in de openingswedstrijd, toen met enig fortuin nog met 1-2 was gewonnen, zat er geen moment in.

,,Ik denk dat de gekozen tactiek de juiste was. Inzakken en compact staan tegen de handige en snelle aanvallers van DFS. Maar dan moet je wel messcherp verdedigen. Maar niet de tegenstander alle ruimte geven dwars door het centrum te combineren en door te bewegen. Zo ontstond ook de 0-1.’’ Remy Raterink was na een dik kwartier de schutter.

,,Bennekom is aan de bal voetballend een van de beste ploegen van de afdeling. Maar ook als je de bal niet hebt, moet je er staan. Bij de 0-2 wist DFS tussen vier man van ons door te komen. Dan doe je iets niet goed’’, baalde Brehler. Alper Yaldiz passeerde de keeper van Bennekom, die keepte voor de geblesseerde Christian de Haan.

Een vrije trap van Furham Alakmak, die er zo invloog, zorgde binnen het uur voor de beslissing. Youssef el Hammouchi mikte nog een keer op de lat en miste vanaf elf meter. De tweede in korte tijd. ,,Just Berends had daarvoor ook al een strafschop gemist. Daar hebben wij blijkbaar moeite mee’’, voegde Brehler toe.

Uiteindelijk bleef het scorebord op 0-3 staan. ,,Voor hetzelfde geld was het 2-8 geweest. DFS miste nog een aantal dotten van kansen. Het was slecht van onze kant’’, benadrukte Arnold Brehler nog eens.

Zaterdag is er een kans op revanche bij hekkensluiter KHC. ,,Dan moet het echt beter. Met deze instelling hebben wij ook moeite met een derde of vierdeklasser’’, besluit Arnold Brehler.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie