Martijn Klein Holte (rechts) maakte de 0-1.
Martijn Klein Holte (rechts) maakte de 0-1. Theo Beumer

Arnold Brehler heeft er flink de pest in over gelijkspel Bennekom

7 december 2019 om 21:05 Voetbal

BENNEKOM ,,Ik heb er flink de pest in'', stak Arnold Brehler niet onderstoelen of banken. Aanleiding was dat Bennekom ver in extra tijd de 0-1 voorsprong tegen DOS Kampen alsnog uit handen gaf: 1-1.

De vertrekkende trainer was ook niet blij geworden van de eerste drie kwartier van de Bennekommers. ,,Die was slecht. Geen beweging. Het tempo was te laag. Het hobbelige kunstgrasveld mocht zeker geen excuus zijn.'' De beste kansen waren voor de thuisploeg.

,,Wij kwamen drie keer goed door. De laatste was op slag van rust. Youssef el Hammouchi legde de bal goed terug. Martijn Klein Holte wist te scoren. Dat was echt een meevaller'', stelde Brehler.

,,De tweede helft was veel beter van onze kant. Zo waren de tweede ballen wel voor ons. Ook het invallen van Mex Bakker viel goed uit. Nadat hij in zijn eerste actie al gevaarlijk was geweest, bracht hij met zijn tweede Martijn Klein Holte in stelling. Dat was een moment om op 0-2 te komen. Martijn raakte het zijnet. Ook Mex Bakker zelf had zo'n kans. En Jeffrey Rutgers raakte nog de paal.''

,,DOS Kampen had zeker ook haar mogelijkheden. Wel moesten zij na een rode kaart met tien man verder. Maar wij hadden niet de noodzakelijke rust. Het was paniekvoetbal. En in de laatste minuut dekte Fabian Beukhof aan de verkeerde kant. Zijn tegenstander lokte vervolgens op een slimme manier een strafschop uit. Die werd benut.'' Schutter was Allan Bakker.

,,Al met al heel zuur. De voorsprong hadden wij over de meet moeten trekken. Niet alleen ik, maar ook de jongens zijn hier doorziek van. Het verschil met DFS Opheusden is weer vijf punten'', weet Arnold Brehler. ,,En er staan nog twee ploegen (SVZW en WHC) tussen.''

Het voetbaljaar 2019 wordt zaterdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen nummer zes CSV Apeldoorn.