Afbeelding
Theo Beumer

Knappe zege Bennekom bij WHC

23 november 2019 om 18:19 Voetbal

BENNEKOM Bennekom boekte een knappe zege. In Wezep werd WHC met 2-3 geklopt.

,,Vooral een prima eerste helft'', keek Arnold Brehler terug. Die zag zijn ploeg wel snel op 1-0 achter komen. ,,Ik vond het een fantastische goal (Mitchel Dijkhof) van WHC.'' Vervolgens waren er kansen over en weer, waarbij Fabian Mösle naast mikte en Jeffrey Rutgers de paal raakte.

Na een kwartier kwam Bennekom langszij. Een corner van Jelmer Goedhart werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Nick Stienstra. ,,Dat gaf vertrouwen. Wij verdedigden goed vooruit en wonnen veel duels'', had de trainer van Bennekom gezien.

Brehler kon net voor het half uur opnieuw juichen. Een aanval via Stienstra en Rutgers, werd door Niek van Ginkel (op archief foto) binnen gewerkt. ,,Niek speelde een uitstekende wedstrijd. Was ook echt een aanspeelpunt'', deelde Brehler een compliment uit.

Van Ginkel was ook betrokken bij de 1-3. Jeffrey Rutgers, die speelde voor de zieke Martijn Klein Holte, was de schutter.

In het tweede bedrijf verzuimde Bennekom op 1-4 te komen. Een strafschop van Just Berends werd gestopt. ,,Wij werden daarna slordiger in de passing. Je merkte ook dat Niek van Ginkel moe werd. Hij kon minder goed de bal vast houden. WHC kreeg haar kansen. Een kwartiertje voor tijd werd het 2-3 (Nathan Duim). Dus werd het nog even billen knijpen. Maar de verdediging met Rob Delleman, Jelmer Goedhart, Just Berends en ook Fabian Beukhof, die het goed deed op linksback gaf geen krimp. En met een goede keeper als Christian de Haan wisten wij de overwinning over de meet te slepen.''

De nummers 1,2 en 3 SVZW, DFS en CSV Apeldoorn speelden allemaal gelijk, waardoor Bennekom weer inloopt. ,,Een goede dag voor ons'', vatte Arnold Brehler samen. Zaterdag komt middenmoter Go Ahead Kampen op bezoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie