Ben Zee (links) en Ben Verduyn krijgen de oorkondes behorende bij het erelidmaatschap uitgereikt door secretaris Jim Pronk.
Ben Zee (links) en Ben Verduyn krijgen de oorkondes behorende bij het erelidmaatschap uitgereikt door secretaris Jim Pronk. Janwillem Kinkel

Schaakvereniging De Cirkel twee ereleden rijker

2 september 2020 om 12:03 Overig

EDE Schaakvereniging De Cirkel hield gisteravond (dinsdag) haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV).

Eip Janssen

Een bijzondere ALV, niet alleen omdat het maanden geleden was dat de leden elkaar hadden ontmoet. Maar ook weer een gevoel dat de club samen het ‘coronavirus’ probeert te controleren.

De vergadering, strak geleid door voorzitter Anne Postma, kende een geanimeerde voortgang.

De agenda werd in een strak tempo afgewerkt en leverde weinig echt vuurwerk op.

 Dat vuurwerk kwam er wel in de slotfase van de ALV.

Een aanwezig lid leidde dit punt met een geschiedenisvoordracht jeugdafdeling De Cirkel in.

Daarin werden de voormalige jeugdvoorzitters en nog steeds in de jeugdcommissie actieve leden Ben Zee en Ben Verduyn speciaal genoemd.

Ben Zee maakt al ruim twintig jaar actief deel uit van het verenigingskader. Ben Verduyn neemt al meer dan tien jaar zijn verantwoordelijkheid als bestuurslid, met name de 50-plusgroep en de jeugdafdeling staan bij hem in een hoog vaandel.

Het was dan ook voor geen der aanwezigen maar wel voor de twee ‘Bennen’ een verrassing dat het bestuur van De Cirkel de leden vroeg beiden te benoemen tot erelid. Het oorverdovende applaus was slechts een bevestiging van de waardering die alle aanwezige leden hebben voor deze Cirkel kanjers.

Ben Zee (al lid van verdienste sinds 2007) en Ben Verduyn ontvingen naast een mooie oorkonde een schitterend boeket bloemen.

Schaakvereniging De Cirkel heeft nu vier ereleden. Dat zijn de oud-wedstrijdleiders Anton Ebskamp, Eip Jansen en de op 1 september 2020 benoemde Ben Zee en Ben Verduyn.

START De Cirkel gaat volgende week maandag en dinsdag ‘coronaproof’ de interne competitie weer opstarten.

Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom.

Wie op maandagmiddag (50 jaar en ouder) vanaf 13.30 uur wil schaken kan zich aanmelden bij Ben Verduyn. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Ook de jeugdafdeling gaat weer van start. De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De dinsdagavond schakers starten om 20.15 uur. Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De Cirkel heeft haar schaakactiviteiten in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de competities.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie