HV Reehorst verliest nipt en onverdiend

10 oktober 2020 om 22:38 Overig

EDE HV Reehorst heeft in sporthal ’t Riet een 25-27 nederlaag geleden tegen het Amsterdamse US.

,,Een even onnodige als deels aan onszelf te wijten nederlaag”, reageerde HV Reehorst-coach Sander Barents.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft met enige regelmaat op achterstand staan.

,,De score 2-5 werd omgebogen naar 5-5. Dan gaat het gelijk op en komen we met 7-6 zelfs voor. Daarna liep US wel via 8-11 naar een 13-16 ruststand uit.”

In de tweede helft waren de Edese handballers absoluut niet de mindere van de Amsterdammers. Maar HV Reehorst liet zeker in de eerste minuten een aantal kansen liggen op de aansluitingstreffer.

,,In de eerste helft misten we ook veel kansen. Daarnaast stond de dekking te open waardoor US gemakkelijk binnen kon schieten. Dat leek ons in de tweede helft ook te gebeuren”, keek Barents kort na afloop terug.

Maar zijn ploeg herstelde via een strafworp (Jos Boers) en uitstekend keeperswerk van de Ede doelman.

Bij 16-16 liet Jeff de Quay (archieffoto) een fraai staaltje handbal zien. Het spel golfde op en neer en Niels van Noesel zette HV Reehorst op voorspong (21-20).

Na zesentwintig minuten spelen nam US een 22-23 voorsprong. Achteraf beslissend want via 24-25 en 25-26 bleef het verschil een doelpunt te veel.

In de slotfase waarin HV Reehorst op de aanval speelde werd het weg gecounterd naar 25-27.

,,In de hele wedstrijd minimaal zes foute afspeelpasses waaruit US via een snelle break kan scoren. Dat is funest. Dan vallen er wat spelers geblesseerd weg is het lastig. Daar komt bovenop dat ik vond dat de scheidsrechters er echt een aantal keren in ons nadeel naast zaten. Technische fouten werden niet onderkend. Dat alles bij elkaar was net te veel voor zeker een verdiend punt”, sluit Barents af.

In de tweede divisie is door het verschil in aantal wedstrijd de stand vrij overzichtelijk.

Op dit moment neemt HV Reehorst de zevende plaats in met twee punten uit drie wedstrijden.

Zaterdagavond 24 oktober om 20.30 uur wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij D.O.S. in Emmer-Compascuum.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.