Stockfoto ter illustratie.
Stockfoto ter illustratie. Pixabay

Vanaf 1 januari weer vrij parkeren op het Enka-terrein

6 oktober 2020 om 16:15 Verkeer en vervoer

EDE De gemeente Ede voerde enige jaren geleden op het Enka-terrein een parkeervergunningensysteem in. De verwachting was namelijk dat nogal wat forenzen in de wijk hun auto zouden parkeren om vervolgens in de trein te stappen. Deze verwachting is niet bewaarheid. De bewoners constateerden dat slechts weinig forenzen van de gelegenheid gebruikmaakten in hun wijk de parkeerplaatsen in te nemen. Zij vroegen de gemeente het systeem van parkeervergunningen tijdelijk op te heffen. Dat is nu besloten. ,,Het streven is om het vrij parkeren op 1 januari 2021 in te laten gaan.” 

Juli dit jaar is er een onderzoek uitgevoerd onder 975 bewoners en daaruit is gebleken dat een meerderheid voor het tijdelijk afschaffen van de parkeerregulering in de wijk Enka is. 

NS wijst erop dat door de coronamaatregelen dit jaar het aantal treinreizigers fors is gedaald, maar het vergunningensysteem was ook al van kracht ruim voordat het virus toesloeg.

NIEUW STATION De gemeente heeft aan het tijdelijk afschaffen van de parkeerregulering wel de voorwaarde gesteld, dat wanneer het nieuwe treinstation Ede-Wageningen in gebruik wordt genomen, opnieuw wordt gekeken naar de vergunningensysteem. Dat wordt samen met de bewoners gedaan. 

,,Ook als blijkt dat er te veel nadelige effecten ontstaan door de tijdelijke afschaffing, zoals parkeeroverlast, gaan we in gesprek met bewoners over mogelijke oplossingen”, aldus de gemeente. ,,Eén van deze oplossingen kan zijn het vervroegd opnieuw invoeren van met vergunningen parkeren. “

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie