In de hal van de teststraat, vlnr: Van Zeggelaar, Hiemstra en Kuiper.
In de hal van de teststraat, vlnr: Van Zeggelaar, Hiemstra en Kuiper. Freek Wolff
Advertorial

Testtogo.nl voor snelle coronavirusscan

28 oktober 2020 om 13:46 Zakelijk

EDE De organisatie met netwerk, de ruimte en de medische kant zijn de aspecten die Jan Hiemstra (41), Ab van Zeggelaar (48) en Petra Kuiper (43) uit Ede bezitten voor een heuse corona teststraat. Testtogo.nl is vanaf vandaag te bezoeken, om na een kwartier te weten of je COVID-19 onder de leden hebt. De locatie is aan de Ottostraat 8 in Ede.

Sinds vorige week diende de hal nog voor opslag, zodat er grote machines verhuisd zijn naar andere locaties. De drie wijzen erop dat de plek goed bereikbaar is langs de A30 en dat de hal geschikt is voor de doorstroming van auto’s.

OP DE RAILS ,,In mijn metaalbewerkingsbedrijf had ik medewerkers bij wie het onduidelijk was of ze besmet waren of niet. Voor een test kon ik toen alleen terecht in Amersfoort”, legt Van Zeggelaar uit. Zo kwam hij op het idee om een teststraat op de rails te zetten, ook omdat de Edenaar schoonzusters kent die in de medische sector werkzaam zijn als huisarts en klinisch epidemioloog: Karianne en Petra Kuiper.

,,Als Edes ondernemer heb je een verantwoording naar collega’s in de horecasector, want daar is iedereen bij gebaat. Daarom benaderen we hen voor personeel dat voor onze teststraat administratieve handelingen uit kan voeren. Het is een gevoelig onderwerp, dus moet dit met een stuk liefde en aandacht worden gedaan”, aldus Hiemstra, Edes ondernemer in vastgoed die zich graag aansloot bij het initiatief.

SENSITIVITEIT ,,Omdat de mannen de praktische kant op kunnen pakken, dachten we: dit gaan we gewoon met elkaar doen”, licht Petra Kuiper toe. Ze is docent en dagelijks actief met wetenschappelijke testen, dus is het initiatief haar op het lijf geschreven.

,,Bezoekers worden getest door bekwame mensen en zij worden goed ingewerkt, zodat je op een correcte en snelle manier kunt werken. Op deze manier is er voor ondernemers winst te behalen, want dan zit het personeel niet lang thuis. Meestal is de uitslag van een test immers negatief”, legt Kuiper uit. De testen die gebruikt worden (Abbott Panbio) zijn goedgekeurd door de overheid.

,,Welke test je ook doet, je haalt met deze nieuwe ziekte nooit honderd procent zekerheid. De test die wij gebruiken heeft wel een sensitiviteit van 93,3 procent, wat betekent dat dit percentage van zieke mensen wordt opgespoord. We hebben een specificiteit van 99,4 procent, wat wil zeggen dat - als je positief getest wordt - je nagenoeg zeker bent dat je de ziekte echt hebt.”

WEBSITE Mensen kunnen zich melden op de website, ze plannen daar de afspraak, betalen direct via Ideal, melden zich bij de teststraat (met een id), worden getest en na een kwartier krijgen zij de uitslag (beveiligd) gemaild.

Testtogo.nl is verplicht om positieve uitslagen ook door te spelen aan de GGD. De verklaring van het resultaat is in het Nederlands en de Engelse taal.

De kostprijs is 79 euro per persoon (inclusief btw), goedkoper dan bij veel andere teststraten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie