Afbeelding
Theo Beumer

DTS Ede tevreden met tegemoetkoming KNVB

18 november 2020 om 10:13 Voetbal

EDE Nadat dinsdagavond bekend werd dat de amateurverenigingen zijn uitgesloten voor het vervolg van de KNVB-beker, kwam het bestuur betaald voetbal woensdag met een tegemoetkoming voor de benadeelde verenigingen, waaronder DTS Ede. 

door Wim van Kessel

Die tegemoetkoming houdt in dat de amateurclubs die nog in het toernooi om de TOTO KNVB Beker zaten de wedstrijdvergoedingen van de wedstrijden in de eerste ronde toch uitgekeerd krijgen, ook al worden deze wedstrijden niet gespeeld en zijn deze wedstrijdvergoedingen niet verschuldigd.  

Daarnaast stond op voorhand vast dat wanneer amateurverenigingen toch het bekertoernooi hadden kunnen vervolgen, negen amateurverenigingen zich zouden hebben geplaatst voor de tweede ronde. Een vergoeding die gelijk staat aan de hoogte van deze wedstrijdvergoedingen wordt op een gelijkmatige manier verdeeld over de 26 nog deelnemende amateurverenigingen. De betaald voetbalclubs die door de gewijzigde opzet één of twee vrijstellingen krijgen in de eerste en/of tweede ronde, worden op eenzelfde wijze gecompenseerd. 

Naast de financiële tegemoetkoming is de 26 amateurverenigingen toegezegd dat ze worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021/22.

TEVREDEN ,,Wij zijn daar als DTS Ede heel tevreden over’’, reageert voorzitter Jeroen Been. ,,Ik denk ook het maximale resultaat. De financiële compensatie is goed. Nu ontvangen wij ook nog een gedeelte over de volgende ronde. Als je eerlijk bent was die kans tegen Quick Boys niet groot geweest. Daarnaast ben ik ook blij met de toezegging dat wij volgend jaar weer aan de grote KNVB-beker mogen meedoen.’’

,,Aan de andere kant is het natuurlijk wel jammer dat het niet doorgaat. Het is nog nooit voorgekomen dat wij als DTS Ede in de hoofdronde van de beker meededen. En ook voor de spelers is het spijtig dat zij zich niet kunnen laten op dit niveau en ook te meten met clubs die een paar klassen hoger spelen. Maar nogmaals: gezien de omstandigheden zijn wij tevreden met de oplossing’’, besluit de voorzitter van DTS Ede. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie