Nieuw diaconaal platform 'Voor elkaar Ede'

25 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Voor elkaar Ede' is een diaconaal platform en wordt zaterdag 30 oktober om 10.45 uur geopend door wethouder Breunis van de Weerd.

Het platform wordt op poten gezet in samenwerking met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) en de lokale afdeling van de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging). Het telefoonnummer 0900-4474474 is de hulplijn van Stichting HiP. Iedereen die praktische hulp nodig heeft en daar om verschillende redenen (zoals een gebrek aan netwerk, financiën en gezondheid) zelf geen oplossing voor kan vinden, kan bellen.

Mensen kunnen hulp ontvangen via HiP als zij buiten de professionele hulpverlening vallen, geen familie of vrienden hebben die kunnen helpen en onvoldoende inkomen hebben om hulp in te kopen. Het kan gaan om vormen van praktische hulp, zoals klusjes, boodschappen en administratie. Zij kunnen ook een aanvraag doen voor sociale hulp, zoals koffie drinken, wandelen of bijvoorbeeld om een mantelzorger te ontlasten. HiP schakelt bij hulpverzoeken vrijwilligers in van de tien participerende lokale kerken. Via HiP gaan zij hulp geven in de eigen buurt of wijk.

De opening is in gebouw Rehoboth (Driehoek - vlakbij de Oude Kerk). Na het officiële startsein gaan vrijwilligers direct op pad naar adressen waar hulp nodig is. Voor elkaar Ede is een initiatief van het Diaconaal Platform Ede, waarin een groot aantal kerken respectievelijk diaconieën op een aantal terreinen samenwerken. Eén van die terreinen is een hulpdienst van vrijwilligers uit de kerken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie