Parkeervergunning voor zorgverleners

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

,,De vergunning is niet meer op kenteken (wat wel zo is bij een ontheffing, red.) en geldt nu voor alle sectoren van Ede’’, licht wethouder Breunis van de Weerd toe. ,,De zorgvergunning maakt het straks mogelijk dat zorgverleners overal kunnen parkeren en hun cliënten daarmee goed kunnen bereiken. Dit heeft dus ook als voordeel dat zorgverleners de zorgvergunning kunnen delen, zodat bijvoorbeeld parttimers met één zorgvergunning uit de voeten kunnen.’’

EDE - Het gemeentebestuur voert een zorgvergunning in voor eerstelijns instellingen, zodat artsen, therapeuten en andere medewerkers overal hun auto kunnen parkeren in gebieden waar vergunningparkeren of betaald parkeren geldt. Zo’n vergunning kost 250 euro per jaar, de helft van het ‘zakelijke’ tarief.

Bij een zorgvergunning gaat het om zorginstellingen met een ambulante functie, die werkzaamheden verrichten op het gebied van zorg, bij mensen thuis. Voorbeelden hiervan zijn medewerkers van het Kruiswerk West Veluwe, Opella Thuiszorg, Icare Thuiszorg, stichting Rode Kruis, maar ook fysiotherapeuten en huisartsen.

Enka

De nieuwe parkeerverordening gaat per 1 januari 2011 in Ede in. Het gaat om een bijgewerkte versie van de oude verordening, die uit 2009 stamt. Bij de bestaande parkeervergunninggebieden gaat het om het gebied ten zuiden van het station Ede-Wageningen. Bij de toekomstige gebieden betreft het de kazerneterreinen en het Enka-terrein. Op deze twee locaties wordt het instellen van vergunningparkeren mogelijk gemaakt, mits daar aanleiding toe is.

,,Het moet wel logisch zijn als men om een nieuw stuk vergunningparkeren vraagt. En het moet een royaal draagvlak hebben, meer dan de helft plus één’’, aldus Van de Weerd.

De geactualiseerde parkeerverordening wordt in de commissie BFO van 2 december behandeld. De gemeenteraad vergadert op 16 december over dit onderwerp. Bij een positief besluit gaat de verordening per 1 januari 2011 in.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie