Topper tussen OVC '85 en FC Jeugd onbeslist

24 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Op voorhand beloofde de topper in de vijfde klasse F tussen OVC '85 en FC Jeugd ook een echte topper te worden. Beide ploegen hadden in voorgaande wedstrijden aangetoond tot goed voetbal in staat te zijn. Maar wat de toeschouwers op de Bilderberg voorgeschoteld kregen mocht het predikaat topper zeker niet dragen. Alleen in het laatste kwartier leefde de wedstrijd wat op. Het was dan ook niet vreemd, dat in die fase de brilstand wijzigde in de uiteindelijke 1-1. Beide trainers waren na afloop eensgezind, door toe te geven te kunnen leven met het 'veroverde' punt.

door Dick Martens

Met name voor rust gebeurde hoegenaamd niets. Bij OVC wachtte men op de bevliegingen van Harrie Jaliens en Gregory Rosebel. Bij de Edese gasten was het wachten op technische hoogstandjes van Ergin Sariusta en spelverdeler Sinan Kürcü. Maar helaas moesten de toeschouwers zichzelf verwarmen. Het illustere viertal zorgde daar helaas niet voor. De enige memorabele momenten voor rust verzorgden Jaliens en Rosebel nog wel. Maar over de kans (Jaliens) en de domme gele kaart (aanhoudend zeuren tegen scheidsrechter Zimmer) zal niet lang worden nagepraat.

Na rust leek de peptalk van OVC trainer Peter van de Borden de meeste indruk te hebben gemaakt, want zijn ploeg schoot als een raket uit de startblokken. Het vlammende schot van Hans Cooke was daarvan het bewijs. De vingertoppen van Jeugd keeper Medin Alagic voorkwam de openingstreffer. Maar daarmee was eigenlijk het spektakel al weer over en moesten de inmiddels verkleumde toeschouwers wachten tot het laatste kwartier.

OVC ging wat nadrukkelijker op jacht naar de overwinning. Dat maakte het duel direct aantrekkelijker. Jeugd moest alle zeilen bijzetten om de Oosterbeekse aanvallen te ontkrachten. Maar nadat ook die storm was geluwd, beseften de Edese gasten dat er voor hen toch wat meer inzat dan een puntendeling. En die aanvallende impulsen werden prompt beloond. Al was het doelpunt schlemielig. Maar ook dergelijke doelpunten tellen. Het was Erdi Demirkol, die uit een hoekschop van Sinan Kürcü, het gaatje in de OVC verdediging vond. Hoewel er een woud van Oosterbeekse benen op de doellijn stond, lag de bal plotseling achter doelman Michael Martens en leek de wedstrijd beslist.

Maar gelukkig bestaat er in de sport ook nog gerechtigheid. De toeschouwers hadden er lang op moeten wachten, de gelijkmaker was het wachten waard. Ook deze ontstond uit een corner. Luuk van Gestel was de aangever, Rosebel verlengde en middenvelder Thijs van Gestel nam de bal ineens op zijn slof. De Jeugd doelman heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord (1-1).

Berusting

De analyses van beide trainers waren na afloop eensluidend. Beiden hadden te maken met personele problemen, beiden hadden natuurlijk liever gewonnen, maar beiden berustten in de puntendeling.

,,Het was zeker niet onze beste wedstrijd", aldus Jeugdtrainer Henk Sanders. ,,Onze bepalende spelers zaten niet lekker in de wedstrijd. Maar ik miste ook de drive om koste wat het kost voor de winst te gaan." Zijn collega Peter van de Borden was trots op de werklust van zijn elftal. ,,Maar als ik eerlijk ben en dan toch een winnaar moet aanwijzen, vind ik dat wij daar het meeste recht op hadden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie