Boetes en noodverlichting als 'thuiskomertje'

30 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft dinsdag tussen 07.00 en 8.10 uur een controle op fietsverlichting gehouden op de Stationsweg, Verlengde Maanderweg, Kerkweg, Prins Bernardlaan, Willem de Zwijgerlaan, Lunterseweg en Telefoonweg. In Bennekom werd gecontroleerd op de Edeseweg. Er werden 67 fietsers beboet voor het niet voeren van verlichting of niet goed werkende verlichting.

Noodverlichting

De fietsers die een boete kregen voor het niet hebben van verlichting kregen van de politie noodverlichting uitgedeeld. Deze verlichting is bedoeld als ‘thuiskomertje’. Het is noodzakelijk vervolgens de verlichting van de fiets op de juiste wijze in orde te maken. Dit ook vanwege de levensduur van de noodverlichting.

Val op!

De dagen worden korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn, laat de politie weten.

De campagne ‘Val op!’ richt zich op fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie gaat hier op ludieke wijze aandacht voor vragen, maar zal er ook scherp op controleren.

De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie