Beweegkriebels bij Jennies Kindercentra

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen bij baby’s, dreumesen en peuters'. Dat vindt Jennie van den Berg van Jennies Kindercentra in Ede die meedeed aan een prijsvraag op de beurs Kindvak. Jennie werd winnaar geworden van een workshop 'Beweegkriebels' van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in Ede en ontving maandag een waardecheque van 500 euro.

Zij kreeg die uit handen van Yrsa Wagemaker (NISB), een van de ontwikkelaars van Beweegkriebels. Ook op de locaties Dikkertje Dap, BamBinO, Nijntje en de Toetertjes willen ze bewegen meer op het programma zetten.

,,Bewegen is belangrijk, het heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Beweegkriebels is daarvoor dé aanpak. Hiermee daag je kinderen van 0 tot 4 jaar uit om spelenderwijs te bewegen. Tijdens de workshop Beweegkriebels krijg je nieuwe ideeën en kennis om aantrekkelijke beweegactiviteiten uit voeren. De workshop stimuleert en daagt ook uit tot speels bewegen met jonge kinderen. Na de workshop kan het geleerde direct in de eigen praktijk worden toegepast'', licht Chienette Bolt van het NISB toe.

Spelpakket

De organisatie heeft in samenwerking met Nijha, leverancier van sport- en spelmaterialen, een sport- en spelpakket ontwikkeld speciaal voor Beweegkriebels. Beide organisaties waren in november vertegenwoordigd op de vakbeurs Kindvak in Den Bosch. Daar hebben ze een gezamenlijke prijsvraag uitgezet onder bezoekers van de beurs, veelal professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang en brede scholen. Om mee te dingen naar de prijs konden bezoekers een aantal vragen invullen over aandacht voor bewegen binnen hun organisatie. Ruim 500 bezoekers deden mee.

Meer informatie over Beweegkriebels: Lotte Jansen via jeugd@nisb.nl , tel. 0318-490900 of kijk op www.beweegkriebels.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie