Gerbert van Grootheest: ‘Dat wordt nog een flinke kluif’

13 april 2011 om 00:00 Sport

In een bomvolle DVO hal wilden de spelers de wedstrijd beginnen met een minuut stilte naar aanleiding van het drama in Alphen aan den Rijn. Na een imponerende stilte schreeuwden de supporters de kelen schor.

DVO slaat tegen OVVO gaatje van vier treffers BENNEKOM - Om ook volgend seizoen in de Korfbal League te mogen uitkomen, verdedigen de korfballers van DVO vanavond (woensdag) in Maarssen een marge van vier doelpunten. In eigen hal klopte de ploeg zaterdagavond OVVO met 19-15. Echt tevreden waren de Bennekommers niet. In de slotfase liet het team de Utrechters volkomen onnodig twee treffers dichterbij komen.

door Henny Jansen en Rianne van Vuren

OVVO startte sterk en nam twee keer de leiding. International Jos Roseboom zorgde met 4-3 voor de eerste Bennekomse voorsprong. Halverwege leidde DVO met 10-6. De thuisclub miste net iets minder kansen dan de Utrechtse opponent. Beide ploegen manoeuvreerden geregeld medespelers in riante scoringsposities, maar de bal ging te vaak niet door de korf. Opvallend vaak ook greep arbiter Alle Visser in bij loopfouten.

In het tweede deel leek DVO op weg naar een afgetekende overwinning. De grootste marge werd bereikt bij 15-9, maar OVVO scoorde daarna drie op rij. Aanvallend bleef het kwakkelen.Tot grote ergernis van de met kramp kampende Gerbert van Grootheest, die een eenvoudige mogelijkheid slechts over de rand van de korf zal rollen.

,,Verschrikkelijk gewoon. Verschrikkelijk”, analyseerde de DVO’er. ,,Dat is nota bene mijn specialiteit. Dat soort ballen mag je niet missen.”

Na zijn gemiste kans haalde Van Grootheest later zijn gram door op fraaie wijze de laatste twee Bennekomse treffers voor zijn rekening te nemen. Dat leverde hem na afloop een bosje bloemen van de moeder van Jos Roseboom op.

,,Maar we zijn er nog lang niet. Ze zetten meteen druk op Ruben Wieser en Jos Roseboom. Toch had ik iets meer aanvallende druk verwacht. Maar fysiek dwingen ze je tot het uiterste. Dat wordt in Maarssen nog een hele kluif. We hadden zeker vijf treffers meer kunnen maken.”

Trainer Jacko Vermeer was alles behalve tevreden: ,,Deze wedstrijd was zeker niet Leaguewaardig, het was echt een degradatiewedstrijd. Bij sommige mensen speelden de zenuwen teveel mee waardoor ze hun niveau niet haalden. Maar die marge van vier punten moet wel genoeg zijn. Het zal een moeilijk avondje worden woensdag, maar als wij ons niveau halen dan moet het lukken.”

Hij wil ervoor zorgen dat zijn spelers de hoge druk aan kunnen door op hen in te praten. Verder denkt hij dat de sleutel bij Jos Roseboom en Momo Stavenuiter ligt. Zaterdag deden zij namelijk niet wat ze moesten doen. Gelukkig voor DVO vingen de dames dat toen goed op door mee te scoren. Vermeer denkt dat het belangrijk is dat Roseboom en Stavenuiter vanavond weer draaien.

Over de mogelijkheid dat DVO er misschien uit ligt, wil Vermeer niet praten. ,,Daar wil ik niet over nadenken. Ons doel is om in de League te blijven en dat gaan we doen.”

Foto:

Gerbert van Grootheest wordt belaagd door OVVO’er Stijn van der Vegt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie