Blauw Geel’55 hoopt op FC Twente

20 april 2011 om 00:00 Sport

EDE - ,,Een convenant sluiten met FC Twente zou geweldig zijn. Jos van Holland (hoofd scouting) en ik hebben een gesprek gehad over samenwerking met de voetbalacademie van de Enschedeërs.”

Gerard Brussen werkt aan de toekomst

door Eip Janssen

Woorden van Gerard Brussen (59). Door Blauw Geel aangetrokken als technisch manager, na Marcel van der Hoop als trainer werd aangesteld. ,,We waren samen overgebleven. De club heeft een keuze voor Marcel gemaakt. Maar vroeg wel of ik interesse had in de functie van technisch manager. Ja, een functie die me aanspreekt. Zeker gezien mijn ervaringen als trainer op alle niveaus en KNVB docent. Ik ben zeker geen bedreiging voor Marcel. Ben je mal.”

De Wageninger werkte voor vele clubs. Was vier seizoenen als assistent-trainer werkzaam bij FC Wageningen en tijdelijk hoofdtrainer in het seizoen 1988/1989 na het ontslag van Piet Schrijvers. Ook zou hij als assistent-trainer gaan werken onder Rinus Israel bij Al Whada, de topclub uit de Arabische Emiraten. Hij verbleef daar maar kort vanwege het plotselinge vertrek van Israel naar ADO Den Haag. De herinneringen aan het werken met Willem van Hanegem (FC Wageningen), Co Adriaanse (Ajax), Dick Advocaat en Rinus Michels (KNVB) zijn talrijk.”

Brussen wachtte niet tot het nieuwe seizoen. ,,Ik ben eerder gestart. Heb met alle geledingen gesproken. En breng een advies aan het bestuur uit hoe ik de voetbalzaken zie. Dat rapport moet mede bepalend worden voor de toekomstvisie. Er zijn al veel zaken goed geregeld. Zo beschikken alle selectieteams over gekwalificeerde trainers. Deze aanpak moet leiden tot een minimaal stabiele tweedeklasser met zelf opgeleide talenten.” Nieuwe aanwas is welkom. ,,Wij bieden professionaliteit op amateurgebied. Blauw Geel verstrekt geen vergoedingen. Wij gaan niemand actief benaderen. Onze aanpak moet uitdagend genoeg zijn om interesse te kweken.” Een mogelijke samenwerking met FC Twente zou goed passen in het doel de jeugdspelers op technisch gebied ondersteuning te geven.,,Doel is dat FC Twente beter zicht krijgt op de talenten binnen de club en in ruil hiervoor zijn er voor ons voordelen. Dat kunnen zijn: clinics, promotionele activiteiten en vergoedingen. Maar het belangrijkste is dat onze talenten een grotere kans hebben om in aanmerking te komen voor de voetbalacademie. Binnen ons jeugdbeleidsplan staat opleiden centraal. Hiermee zouden we dus de opleiding van een speler een mooi vervolg kunnen geven zodra een talent onze vereniging is ontgroeid.” Het is de bedoeling, dat Blauw Geel de functie van Technisch Manager voor meerdere jaren door Brussen wil laten invullen, dus geen korte termijn politiek.,,Ik kan het bestuur ontlasten. Heb zicht op de prestaties en kan gericht adviseren. Zo ook bij contractverlengingen. Ik denk de club al behoorlijk te kennen. En geloof dat mijn visie, aanpak en enthousiasme prima passen”, besluit de gemotiveerde Brussen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie