FC Jeugd: ,,Het beste elftal sinds jaren’’

25 mei 2011 om 00:00 Sport

Elftalleider Ilhan Tomruk (41) en speler Ali Özturk (27) kijken vooruit. Wat het wordt? ,,Dit moet lukken. Deze selectie heeft het in zich te promoveren”, meent het duo. ,,Edesche Boys was het keerpunt. Hoewel de technische staf keer op keer aangaf niet op provocaties in te gaan, lukte dat niet. Daarna heeft de ploeg het begrepen. En nu is de selectie behalve Recep Okumus (geschorst, red.) fit en gemotiveerd”, weet Ali Özturk. Ilhan Tomruk loopt al decennia mee bij FC Jeugd.

EDE - FC Jeugd staat op de drempel promotie naar de vierde klasse veilig te stellen. Maar er is nog een zware horde te nemen. Zondag wacht in Renkum het niet te onderschatten RVW.

door Eip Janssen

,,Vier keer nacompetitie meegemaakt. Steeds ging het mis. Maar nu voelt het beter. Om kwart over vier volgt zondag de ontlading. En het dak gaat er in dit clubhuis vanaf. Het moet een geweldig feest worden. Je merkt het binnen de hele vereniging. Men is er echt mee bezig.”

Maar het tweetal is ook realistisch. Beseft dat het wellicht mis kan gaan. ,,Dan is de teleurstelling groot. Maar het leven gaat verder. En de club gewoon door”, zegt Tomruk. Er is al uitgebreid gesproken over de twee competitiewedstrijden tegen RVW. Thuis werd met 2-0 gewonnen. Maar uit werd het een kansloze 3-1 nederlaag. ,,Daar werden we op het middenveld volledig afgetroefd”, weet Özturk. ,,Maar de trainers besteden veel aandacht aan het spelletje. Op een rustige manier wordt heel duidelijk uitgelegd wat er van ons wordt verwacht. De laatste weken zijn we niet voor verrassingen komen te staan.” Daarnaast heeft de club geleerd van het verleden. ,,Spelers die op scherp stonden zijn gespaard. De afgelopen week is er iets rustiger getraind. Spelers met een pijntje zijn behandeld. Ik kon terecht bij fysiotherapeut Dick van der Toolen in Bennekom. Grote klasse zoals hij ons heeft geholpen.” FC Jeugd heeft RVW goed bekeken in de wedstrijd tegen ESCA. ,,Dertien van de vijftien spelers waren aanwezig. De andere twee hadden een goede reden niet mee te gaan”, zegt Özturk. ,,In ons elftal zit een goede mix. Ervaring en jeugd vullen elkaar goed aan. Kenners zeggen dat dit het beste elftal van de laatste jaren is.’’

Ilhan Tomruk onderstreept dit. ,,Op het moment dat de spelers zich individueel ondergeschikt willen maken aan het team belang zijn we spekkoper. En Habib al Moshinawi en Ömer Tirgill hebben dat voor elkaar gekregen. Pure winst.” ,,Wij moeten uitgaan van eigen kwaliteiten. Niet kijken naar de tegenstander. Wel verstandig mee omgaan, dat is wat anders”, zegt de spits. Hij stipt daarbij een niet te onderschatten onderdeel aan. ,,Deze wedstrijden kennen een neutraal arbitraal trio. Dat is in ons voordeel. De snelheid waarmee wij weggaan wordt goed ingeschat. De vlag gaat niet steeds omhoog. Heerlijk om zo te voetballen. En accepteren als het een keer misgaat. Dat is de grootste winst die wij hebben gemaakt.” Niet alleen voor het duo, maar voor de hele gemeenschap breken spannende dagen aan. ,,Er gaan ontzettend veel supporters mee. Die hebben maar een doel: het vierdeklasserschap. Wat de uitslag ook wordt. Het zal nooit aan de inzet en mentaliteit van onze ploeg liggen. Dat geef ik ze op een briefje”, besluit Tomruk.

Foto:

Ilhan Tomruk en Ali Özturk (links) zijn vol vertrouwen voor de finale .Winst en het dak gaat van de kantine af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie