Marcel Duits

13 juli 2011 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Pinetum De Dennenhorst aan de Boslaan te Lunteren is met haar enorme collectie van meer dan 800 verschillende Coniferen één van de grootste Pineta in Europa. Op woensdag 13 juli vertellen de natuurgidsen Evert van de Berg en Piet Kruijt over de verschillen tussen de vele geslachten, hun bloeiwijze en hun vruchten.

Tussen de vertellingen kunnen deelnemers genieten van de schoonheid die deze bomen uitstralen en de prachtige doorkijkjes. Start van deze wandeling om 19.30 uur vanaf Hostellerie De Lunterse Boer aan de Boslaan te Lunteren. Kosten bedragen een euro per persoon, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

BENNEKOM - Een 17-jarige Spanjaard is zondagavond aangehouden nadat hij in een fietstunneltje aan de Krommesteeg in Bennekom graffiti zou hebben gespoten. Omstreeks half acht betrapten agenten de jongeman op heterdaad. De Spanjaard was op vakantie bij zijn oom en tante in Nederland. Hij is na verhoor aan het eind van de avond weer overgedragen aan zijn familie. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete.

DE KLOMP - Een 19-jarig meisje uit Scherpenzeel is maandag rond 17.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsweg in De Klomp. Ze reed op haar scooter toen vanuit een uitrit een bestelbus (bestuurd door een 44-jarige man uit De Klomp) achterwaarts de straat op reed. Hierdoor ontstond er een botsing. De Scherpenzeelse werd met -naar verluidt- een hersenschudding overgebracht naar Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

LUNTEREN - Marcel Duits is naarstig op zoek naar de ommekeer in de pech die hem dit seizoen lijkt te achtervolgen. Ook afgelopen weekend zat het de Lunteraan weer niet mee. De auto van de coureur werd in race 2 letterlijk uit de race getorpedeerd door de Belg Stephan Polderman.

u Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie