Live Stage Marnix zoekt andere locatie voor 2012

10 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Het intieme podium voor singersongwriters Live Stage Marnix zal in 2012 verhuizen naar een andere plek. Er wordt gekeken naar mogelijkheden bij Cultura, Veluwse Poort (kazerneterreinen) en desnoods in Wageningen.

James Ruchtie nam voor de zomerstop afscheid als programmeur en voorzitter van de stichting Live Stage Marnix aan de Achterdoelen. Er wordt gezocht naar een opvolger. Ruchtie kan als oprichter van het podium voor singersongwriters terugkijken op een geslaagd initiatief en de programmering heeft zijn grootste verwachtingen ruim overtroffen. Er zijn niet veel podia in Nederland die kunnen zeggen dat artiesten alleen naar Nederland komen voor Paradiso/ Amsterdam en Live Stage Marnix (Peter Katz) of zoals Lori Lieberman, die vooraf nog met Mathilde Santing in Carré-Amsterdam had opgetreden en vervolgens per sé in Ede een concert wilde geven.

Binnen de singersongwriters wereld was namelijk het verhaal al snel rond gegaan dat je als artiest door zowel de organisatie als publiek hoog gewaardeerd wordt en dat veroorzaakte een lawine van e-mails met verzoeken om op te mogen treden. Aangezien er maar per jaar plek is voor 20 artiesten (10 Nederlandse en 10 Iiternationale artiesten) was de selectie moeilijk en ingrijpend. Maar liefst 90 % van de aanmeldingen wordt afgewezen en met de overige 10 % kan de programmering nog jaren vooruit. Zelfs bij een afwijzing was er begrip en respect voor het feit dat ze überhaupt antwoord kregen. ,,Veel artiesten hebben namelijk de ervaring dat vele podia bij een aanmelding niet eens reageren. Dat feit leverde Live Stage Marnix veel ‘goodwill’ op’’, aldus Ruchtie.

De programmering is nu door Hans Willers, beter bekend onder zijn artiestennaam Diftong overgenomen en Hans maakt al vanaf het begin deel uit van de Live Stage Marnix Crew. Voor het jaar 2011 zijn er geen wijzigingen in de programmering, maar voor 8 december staat nog 1 optreden open en dit belooft een grote verrassing te worden.

James Ruchtie verklaart het volste vertrouwen te hebben dat de organisatie met nieuwe enthousiaste vrijwilligers de stijgende lijn van het succes zullen voortzetten. Op de vraag waarom hij er dan mee ophoudt, geeft James aan dat hij al een tijd in gesprek is met Jaap Venendaal, die een LeerHotel/ Restaurant bij het PTC+ aan de Zandlaan wil realiseren.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie