Rondje om ‘t huis met Schildersbedrijf Alma

31 augustus 2011 om 00:00 Ondernemend

EDE - Onder de naam ALMA Schildersbedrijf besloot Marius de Bruin in 1996 als zelfstandig ondernemer van start te gaan. Daarvoor werkte als werknemer bij een schildersbedrijf.

,,Van kind af aan zat het al in mij ooit als zelfstandig op eigen benen te gaan staan, dat heb ik van huis uit mee gekregen. Ik heb eerst een aantal jaren de mavo gedaan maar at was niets, ik wilde met mijn handen werken. Na twee jaar mavo ben ik in Ede naar de lts gegaan om het schildersvak te leren. Met vlag en wimpel ben ik geslaagd en ben vervolgens vier dagen gaan werken en één dag studeren in een vervolg opleiding van de lts. De cursus zou vier jaar duren maar ik heb hem in drie jaar gedaan en met succes afgesloten.”

,,Na die opleiding mag je stellen een allround vakman te zijn”, vervolgt De Bruin. ,,Vervolgens ben ik verder gaan studeren in de ondernemersopleiding. Drie jaar lang moest ik van 16.00 tot 22.00 uur in Utrecht zijn waar de cursus werd gehouden. Ook die opleiding heb ik met succes afgerond, al was het pittig. Ik was nog altijd werkzaam bij een werkgever en besloot in 1996 op eigen benen te gaan staan als zzp’er, mijn vrouw Alice deed, en doet dat nog, de administratie. Na een jaar op eigen benen moest ik al een medewerker in dienst nemen als teken dat het goed ging. Momenteel werken we met een zestal medewerkers en indien nodig kan ik het personeelsbestand uitbreiden.”

,,Ons werkgebied beslaat naast de gemeente Ede ook landelijke opdrachten. Onlangs zijn we op verzoek van een klant werkzaam geweest in Maastricht en net na de val van de muur ook in voormalig Oost -Duitsland. In opdracht van een interieurbouwer uit Ede hebben we verschillende werken uitgevoerd bij V&D Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Amstelveen en Maastricht. Voor een interieurbouw uit Groningen hebben we in Ede een werk uitgevoerd. Naast de schilderwerken doen we ook in wandafwerking, beglazing van dubbelglas, enkelglas, gefigureerd glas, glas in lood en veiligheidsglas.”

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het herstellen van brandschade, waterschade, inbraakschade en dilatatievoegen. Het meeste werk krijgen we via sociale reclame en we sponsoren een aantal sportverenigingen, zowel in Ede als daarbuiten.”

Volgens Marius de Bruin is het mooie van zijn beroep ,,het doorlopen van een heel traject. Het begint met een telefoontje met de vraag dat men schilderwerk wil laten uitvoeren. Dan maak ik een afspraak om te komen kijken. Mijn eerste vraag aan de klant is altijd of men wensen heeft en vervolgens loop ik met de klant een rondje om het huis en wijs ze eventueel op gebreken welke zich op het schilderwerk voordoen. Daarbij geef ik altijd een advies hoe het op de juiste wijze op te lossen. Vervolgens maak ik een vrijblijvende offerte, indien de klant daarmee instemt wordt een afsprak gemaakt wanneer te beginnen met de opdracht’’, aldus Marius de Bruin.

Foto:

Alice doet al jaren de administratie van het bedrijf van haar man Marius.

Schildersbedrijf ALMA

Derk Wiggerstraat 2

Ede

Telefoon 0318-624004

www.schildersbedrijfalma.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie