Sluiting Ut Sporthuus dreigt

14 september 2011 om 00:00 Voorpagina

Voorzitter Jaap Bruning van ‘Ut Sporthuus’ heeft sportwethouder Roel Kremers in een vroegtijdig stadium verteld dat de vereniging niet in staat is om een bedrag van 25.000 euro te reserveren voor het groot onderhoud aan de sporthal.

Vereniging kan onderhoud niet betalen LUNTEREN - De exploitatie van de sporthal ‘Sporthuus’ in Lunteren is verliesgevend. Op den duur dreigt - als de gemeente Ede niet over de brug komt - de sluiting van de sporthal, waarvan wekelijks 1500 mensen actief gebruik maken.

door Jan de Boer

,,Ik ben teleurgesteld in zijn standpunt van ´jullie bekijken het maar´. Als je mede verantwoordelijk bent voor de sport in de gemeente moet je toch eens een keer goed nadenken over de accommodatie die er is, waarvan het zonde zou zijn als je die plek ter ziele laat gaan.’’

Oplossing

Het bestuur ziet geen mogelijkheden om de noodzakelijke reservering te maken.

,,De door ons gewenste oplossing is dat de gemeente de sporthal in eigendom neemt.’’ Als de stichting ‘Ut Sporthuus’ geen medewerking krijgt van de gemeente voorziet Bruning op den duur een sluiting van de sporthal. Het college van burgemeester en wethouders van Ede heeft intussen het verzoek om de hal in eigendom over te nemen en te exploiteren afgewezen.

De sporthal in Lunteren is gerealiseerd in 2006. De Edese gemeenteraad stelde eenmalig een investeringssubsidie beschikbaar van 2,5 miljoen euro. Er wordt onder meer gevolleybald, gevoetbald, aerobics gedaan en schoolklassen hebben er gymnastiek.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie