Gestaakt

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Hoewel Jeroen Fraanje niet tot scoren kwam, had de SDS spits toch een lucratieve middag. Halverwege de eerste helft bij een spelonderbreking kreeg Fraanje vanaf de zijkant te horen dat zijn auto was verkocht. Omdat de koper meegekomen was naar het voetbalveld, werd gevraagd waar de sleutels en de papieren lagen. Gezien de uitslag was het misschien maar goed dat Fraanje zelf terug niet meer hoefde te rijden.

Peter van Eck kon na drie verloren duels, nu eens positief nieuws melden. Alleen de trainer was niet bereikbaar. De code op zijn mobiel bleek te zijn geblokkeerd. Het apparaat is waarschijnlijk in de’war’ geraakt door de onverwachte zege.

Harskamps tegenstander Elspeet stopte veel energie in de warming-up. Een fors partij spel deed een behoorlijke aanslag op de conditie. De Harskamp spelers keken het met verbazing aan. Ook wel logisch want waar Harskamp vijf dertig plussers kende, was de oudste Elspeter slechts 29 jaar.

Een aantal Otterlo supporters vond de reis naar BAS Biddinghuizen te ver. ,,En we willen ook wel eens ‘echt’ voetbal zien”, sarden ze voor aanvang de Harskamp aanhang. Maar na de Harskampse voorsprong en de Otterlose 1-0 achterstand die via twitter binnen kwam, werd het steeds stiller. ,,Het is stil aan de overkant”, werd de Harskampse topper.

Maar wie denkt dat het tussen Harskamp en Otterlo fout zit komt bedrogen uit. De Aftrap, de uitgave van SV Harskamp bij thuiswedstrijden, wordt gesierd door een reclame uiting van het ‘Otterlose’ schildersbedrijf Van de Krol. Sport verbroedert plaatsen.

Harskamp invaller Philip Cozijnsen liep tegen een twijfelachtig record aan. Binnen twintig seconden werd de invaller op ‘geel’ getrakteerd wegens hands. Vriend en vijand waren het er over eens dat dit een lachertje was. Hij kon de hard ingeschoten bal nooit ontwijken. In het vervolg van de wedstrijd hield de jongeling de handen maar op de rug.

Bij Harskamp kampt verdediger Johan Brons met een kruisband blessure. ,,Ik verwacht hem voor de winterstop niet terug”, somberde trainer Jan Willem Pol. Die ook zijn trouwe scheidsrechtersassistent Teus van den Brink mist. ,,Ik ben gevallen en aan de arm geblesseerd. Vlaggen lukt voorlopig nog niet. Maar de arm bewegen gaat al beter”, aldus Van den Brink Het bekende armgebaar volgde. De kantine beheerder zal er blij mee zijn.

Scheidsrechter Marsman uit Deventer spaarde Elspeter Erik Hop een aantal keren voor een gele kaart. Vanaf de kant werd gesuggereerd dat de overigens zeker niet slecht leidende Marsman wel een jenevertje zou zijn aangeboden. ,,Dat moet dat wel ‘Hoppe’ zijn geweest”, werd na afloop verondersteld.

Bij de SV Harskamp wordt tijdens de thuiswedstrijd traditioneel een verloting gehouden. En opperstal spreekmeester Fred van de Krol las keurig de winnende nummers voor. Hier en daar gelardeerd met enige humor. Die bij de aanwezige toeschouwers overigens niet aan kwam!

Maar dat krijg je als je de buiten microfoon ‘toevallig’ niet aanzet. Of Harskamp prijzen overgehouden heeft bleef onduidelijk. Daarvoor is het wachten op de volgende thuiswedstrijd tegen Wapenveld (8/10).

FC Jeugd assistent-trainer Melis Versteeg is van alle markten thuis. Zondags op de bank bij FC Jeugd. Zaterdags een goede KNVB scheidsrechter. Maar Roda’28 uit Winssen bleek niet te vermurwen. De in het dagelijks leven een autorijschool beherende Versteeg mocht de tweede helft van het gestaakte duel in Winssen niet in goede banen leiden. De thuisclub was kennelijk bang dat de 1-4 achterstand in gevaar zou komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie