Doelman Joshua van den Berkt was kansloos op deze inzet.
Doelman Joshua van den Berkt was kansloos op deze inzet. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 volledig afgetroefd

24 maart 2018 om 18:11 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 heeft op eigen veld tegen koploper Scherpenzeel een kansloze 0-5 nederlaag geleden.

,,De beste ploeg die ik dit seizoen heb gezien. Natuurlijk baal ik van de vijf doelpunten. Maar als voetballiefhebber zag ik wel de mooie combinaties waaruit de doelpunten vielen. Ik vond ons minder scherp dan gewoonlijk. En er was vooraf nog zo op gehamerd die gasten geen vrijheid van combineren te geven", opende doelman Joshua van den Berkt.

De 22-jarige doelman vertrekt na dit seizoen naar topklasser GVVV (Veenendaal).

,,Een stap omhoog. Ik hoop daar veel te leren en op termijn van waarde te zijn. Het klopt dat ik eerder stelde niet meer op de bank te willen zitten. Maar dit was een trein die voorbijkwam en niet mocht afwijzen. Ik heb er met trainer (David Wagensveld, red.) over gesproken. Blauw Geel '55 had inderdaad een toezegging dat ik bleef. Dat is ook de reden waarom mijn collega Daan Rijsemus (Woudenberg) vertrekt. Maar ook de trainer kon mijn keuze begrijpen. Men zal natuurlijk zeggen dat ik voor het 'grote geld' ben gezwicht. Maar ik weet zelf beter. Je moet presteren alvorens beloond te worden. En die stap is nog een lange weg", gaat de doelman verder.

STERK Hij liet tegen Scherpenzeel zien uit het goede hout gesneden te zijn. Een paar goede reddingen voorkwamen doelpunten. ,,Dat klopt. Maar ook wij kregen kansen. Bij rust 2-4 en na rust 3-7 was ook mogelijk geweest. Ik verwacht echt dat Scherpenzeel de titel haalt. Blauw Geel moet zich op de derde plaats richten", meende de Barnevelder.

In het eerste kwartier golfde het spel op en neer. De kenner zag dat de mannen (Scherpenzeel) tegen de jongens (Blauw Geel '55) speelden. Vloeiende combinaties waarbij Scherpenzeel speler Omar Riani (voorheen Bennekom en FC Jeugd) een hoofdrol opeiste.

Binnen twintig minuten stond het 0-1. Tevfik Ceyar stiftte de bal over Van den Berkt heen. De 0-2 was voor de thuisclub zuur. Een kopbal van Jos Bolks werd uit de doelmond gehaald. De bevrijdende trap kwam bij Ismail Ouaddouh terecht. Hij benutte de pass van Jacco van den Brink perfect en onhoudbaar.

KANSEN ,,Ik dacht even dat we een strafschop mee kregen. Maar de scheidsrechter zag de handsbal over het hoofd. In die fase kregen wij (Kamal Bendadi, red) wat mogelijkheden. Maar het was steeds 'net niet'. Het laatste stapje ontbrak te vaak", keek de doelman terug.

In de tweede helft lieten de gasten Blauw Geel wat meer komen. Na een uur spelen was de strijd beslist. ,,Die speler (Nekomi Veldt, red) liet twee verdedigers staan met onnavolgbare schijnbewegingen. Ik was echt machteloos", sipte Joshua van den Berkt.

Het mooiste doelpunt van de middag was wellicht de 0-4. Een prachtige combinatie tussen Omar Riani, Ali Edan en Veldt betekende dat Ismail Ouaddouh foto 1 zijn tweede van de middag mocht scoren.

,,Dan weet je dat het over is. Er werd druk gewisseld maar geen ander spelbeeld. Ook de 0-5 (Mike Maas) was uit het boekje. In de slotminuut wist Bryan van Loenen een pass van Arvin van Beek net niet te verzilveren. De 0-5 werpt ons niet omver. Zaterdag tegen Valleivogels de supporters en onszelf beter belonen", besloot bijna Veenendaler Van den Berkt.

Blauw Geel '55 bezet in de tweede klasse de vierde plaats. De Edenaren strijden met AVW '66 om de derde plaats en tellen een punt achterstand.