Mies Bouwman heropent Willemshoeve

2 november 2011 om 00:00 Regio

BENNEKOM - De fameuze tv-presentatrice van weleer Mies Bouwman heropende vrijdag de verbouwde Willemshoeve aan de Grintweg in Wageningen, randje Bennekom. Naast de zorg- en recreatieboerderij runnen manager Wout van Deelen en vrouw Nanny van Deelen vanaf maandag ook een bed en breakfast op de Willemshoeve.

Bouwman kwam aan in een fraaie limousine. De zon scheen volop en de fleurige ballonnen deden eveneens een vrolijke duit in het zakje. Het erf van de Willemshoeve was goed gevuld met belangstellenden en de vrijwilligers. Wout en Nanny van Deelen zagen het goedkeurend aan. ,,Dit is een belangrijk moment voor Nanny en mij”, begon Van Deelen zijn toespraak. ,,Met de bed en breakfast kunnen we nu een belangrijk stukje respijtzorg bieden. De gast verliest door verschillende oorzaken de regie over zijn of haar leven. Het geeft de mantelzorger, vaak de partner, de kans even tot rust te komen.”

Mies Bouwman sprak haar waardering uit voor het project. ,,Dat is ook de reden dat ik hier vandaag ben”, vertelde ze. ,,We hebben elkaar ontmoet en het gepassioneerde verhaal van Wout en Nanny maakte indruk op me. Ik wist ook niet dat zoiets bestond. Het is bijzonder dat ze zoiets voor elkaar gekregen hebben, en dat de kwaliteit zo hoog is. Het team levert geweldig werk.”

Daarna knipte Bouwman het lint door waardoor de ballonnen hun weg in de lucht zochten. Vervolgens kreeg de inwoonster van Elst een rondleiding in de grondig verbouwde onderkomen. ,,Het ziet er geweldig uit!”, vond Bouwman, die na de rondleiding een praatje maakte met vele bezoekers, die ook onder de indruk. ,,Ik ken het niet meer terug, alles ruikt zo nieuw. En dat klopt, want ,,alles is bijna vanaf de grond opnieuw opgebouwd”, aldus Nanny van Deelen.

Nanny van Deelen noemde de verbouwing ,,een kroon op ons werk. We hebben een team waar pit in zit. En de mannen van de bouw hebben kwaliteit geleverd. Maar we zijn nu weer terug op aarde. We moeten, na zeven maanden verbouwing ons vizier weer richten waar het echt om draait: de gasten en de mantelzorgers.” Zaterdag was er open dag.aan de Grintweg 295.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie