Prettig wonen aan Van Neslaan

21 december 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Op donderdag 15 september hebben we de sleutel gekregen en op maandag 10 oktober zijn we verhuisd naar onze nieuwe woning,’’ zegt Arda van Veldhuizen. Volgens de bewoners is het precies geworden wat ze zich er van hadden voorgesteld.

‘Deze locatie voelde direct goed, het bevalt uitstekend’ EDE - De familie Van Veldhuizen woont sinds korte tijd in hun nieuwe woning aan de Van Neslaan in Ede. De woningen werden ontwikkeld door Van Swaay Projectontwikkeling. ,,Het is prettig wonen op deze mooie locatie in hartje Ede,’’ zeggen Arda en Cor van Veldhuizen.

Woonhofje

,,Het is een mooi en klein wijkje. Je woont hier lekker rustig,’’ zegt Cor van Veldhuizen. ,,Je hebt hier weinig last van drukte of verkeer. Dat komt omdat we aan een doodlopend straatje wonen. Het is eigenlijk een soort woonhofje. We wonen aan een uniek plekje, zo heel dicht bij het centrum van Ede. Het is hier lekker rustig en toch zit je vlak bij de plek waar het allemaal gebeurd. Het centrum met al zijn drukte en levendigheid en we zitten dichtbij belangrijke uitvalswegen.’’

Voorzieningen

In het centrum van Ede hebben ze alle voorzieningen op steenworp afstand bij de hand. Alle winkels, maar ook uitgaansgelegenheden. Voor de cultuur of bibliotheek kunnen ze bij cultuurcentrum Cultura terecht, ook op steenworp afstand. ,,Het is wel lekker dat je even de binnenstad in kunt wandelen, of even op de fiets ergens heen kunt gaan,’’ zegt Arda. ,,We gaan vaak gezellig winkelen, of een beetje rondkijken in het levendige centrum van Ede”, aldus de bewoonster van het nieuwbouwhuis.

Bewust

Het echtpaar heeft bewust gekozen voor deze woonlocatie. ,,We woonden hier al in de buurt, maar we wilden nog dichter bij het centrum wonen,’’ zegt Cor. ,,Ik werk in het centrum en hoef dus niet ver te reizen. We hadden al verhuisplannen en wilden een twee-onder-een-kapwoning. Toen kwam deze locatie op ons pad. Het voelde goed aan en toen was de beslissing snel genomen. Bovendien krijg je niet zo veel kansen om in het centrum een nieuwbouwwoning op de begane grond te krijgen.’’ Cor ging naar een inloopavond over het nieuwbouwproject. Hij keek daar de bouwplannen in en vond al snel een woning die hem uitstekend beviel. Hij nam er meteen een optie op.

De woning is helemaal naar wens, vindt het tweetal ,,Alles is goed geïsoleerd en het is binnen lekker warm,’’ zegt Arda. ,,We hebben een grote zolder en een ruime badkamer. Het huis heeft veel lichtinval van buitenaf. De woonkamer is lekker ruim en de aansluitende open keuken hebben we heel efficiënt kunnen inrichten.’’

Elysium

In totaal zijn er door Van Swaay Projectontwikkeling acht woningen gebouwd aan de Van Neslaan in Ede. VSPO bouwt daar momenteel nog aan twaalf woningen.

De woningen maken deel uit van nieuwbouwproject Elysium. Dat is een kleinschalige binnenstedelijke woonlocatie, gelegen in Ede-centrum aan de IJssel de Schepperlaan en Van Neslaan.

Foto:

Cor en Arda van Veldhuizen voor hun woning aan de Van Neslaan in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie