Weer ongelijk Cinemec Plus

28 december 2011 om 00:00 Voorpagina

Hierdoor kunnen de plannen rondom het terrein Cinemec verder ontwikkeld worden. De Gelderhorst, het landelijk centrum voor oudere doven, heeft plannen om in het gebied een uitbreiding te realiseren. Ede besloot al op 9 juli 2008 de SOK te beëindigen met Cinemec Plus, een aparte besloten vennootschap van de Edenaar Harry van Zuijlen, die was opgericht om het plan Valley Center te ontwikkelen.

Gerechtshof bekrachtigt uitspraak EDE - De gemeente Ede is in hoger beroep gelijkgesteld over de ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst (SOK) met Cinemec Plus.

door Jan de Boer

In het gebied tussen winkelcentrum Stadspoort en Cinemec zouden volgens dat plan voorzieningen als kantoren, hotel, sport, wonen, expositiehal met parkeergarages komen. Ook zou een plein winkelcentrum de Stadspoort met het nieuwe complex gaan verbinden. Allemaal mooie plannen.

Aanvankelijk zou Cinemec Plus de plannen met Cinemec van Gerben Kuipers ontwikkelen. In de maanden voorafgaand aan de ontbinding van de SOK door de gemeente ontstond er een conflict tussen Cinemec Plus en Cinemec. Een vertrouwensbreuk lag voor Ede ten grondslag aan de opzegging van de SOK. Cinemec Plus distantieerde zich opeens bij de gemeente over besluiten en afspraken, die Cinemec ook namens Cinemec Plus zou hebben gedaan.

Met middelen als beslaglegging verweerde Cinemec Plus zich tegen de ontbinding van SOK. Al op 12 augustus 2009 werd Ede in het gelijk gesteld. Het gerechtshof bekrachtigde het vonnis van de rechtbank donderdag.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie