Vilente experimenteert als 'regelarme' instelling

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Vilente is toegelaten tot het experiment 'regelarme instellingen' van het ministerie van VWS. Het doel van dit experiment is om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om overbodige administratieve lasten weg te nemen in de zorg.

Voor Vilente betekent dit dat zij vanaf 2012 zelf cliënten kan beoordelen en toelaten zonder tussenkomst van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Vilente wil hiermee de kwaliteit van zorg aan haar cliënten verder verbeteren en de administratie efficiënter organiseren.

De behandeling en beoordeling van het CIZ kost vaak veel tijd. Tijd die ten koste gaat van de juiste zorgverlening aan de cliënt. Nu moet voor een huidige cliënt, die andere of zwaardere zorg nodig heeft, bij het CIZ een ander ZorgZwaartePakket (ZZP) worden aangevraagd. Zolang deze niet wordt afgegeven door het CIZ, moet de cliënt ook wachten op de juiste zorg. Binnen het experiment hoeft Vilente niet meer op het CIZ te wachten, maar kan direct inspelen op veranderingen in de situatie van de cliënt en de benodigde zorg op maat bieden. Doordat zorgadviseurs minder tijd kwijt zullen zijn aan administratieve handelingen, kunnen zij meer tijd besteden aan cliënten.

Ter voorbereiding op het experiment zijn alle zorgadviseurs van Vilente getraind in het beoordelen van de zorgvraag, zodat de cliënt direct passende zorg krijgt.

Het experiment regelarme instellingen start in het eerste kwartaal van 2012 en loopt tot 2014. Naast Vilente zijn nog 27 zorgorganisaties in Nederland in het kader van dit experiment in de gelegenheid gesteld administratieve regels 'tijdelijk' af te schaffen.

Vilente is een zorginstelling met verzorgingshuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en tijdelijke opname. Ook zijn er allerlei aanvullende diensten mogelijk. Vilente is actief in de regio Renkum, Wageningen en Ede. Kijk voor meer informatie op www.vilente.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie