'Kerk naar buiten en missionair zijn'

27 februari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Als kerk een missionaire gemeente zijn, met een naar buiten gerichte houding. Dat thema staat centraal op dinsdag 20 maart in de vrij toegankelijke bijeenkomst in de Bethelkerk aan de Jan Tooroplaan 133 in Ede, tussen 19.30 en 22.00 uur.

Het gaat hierbij om de tweede missionaire ronde van de Protestantse Kerk. De bijeenkomst is één van de tachtig die van februari 2011 tot december 2012 wordt gehouden en elke classis (regionale kerkvergadering) in Nederland aandoet. Van najaar 2009 tot en met voorjaar 2010 vond de eerste missionaire ronde plaats die ook de regio Ede aandeed.

Tijdens de bijeenkomsten van deze tweede ronde wordt dieper ingegaan op wat in de eerste ronde is aangereikt. Het programma gaat in op eigen motivatie en geloof, en er is ruimte voor uitwisseling.

,,De vorige ronde presenteerden we dertig missionaire modellen. Het ging toen met name om hoe je als gemeente 'kerk naar buiten' kunt zijn. Nu steken we meer in op de eigen (missionaire) houding", aldus Nynke Dijkstra-Algra van het Missionair Team van de Protestantse Kerk. In een interactief programma gaan de aanwezigen onder begeleiding van haar en van ds. Hans van Ark aan de slag rond eigen motivatie en geloof. Ze gaan kijken en luisteren naar filmfragmenten over zoekers en toetreders. Er is volop ruimte om eigen thema's aan de orde te stellen.

Ruim 2200 predikanten en 1800 kerken worden persoonlijk benaderd voor de regionale bijeenkomsten van de Protestantse Kerk. Het team Missionair Werk en Kerkgroei gaat in gesprek met de plaatselijke (kerkelijke) gemeenten over missionair werk en manieren om als kerk naar buiten gericht te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie