Damseizoen DES eindigt in mineur na bekernederlaag

31 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het is duidelijk niet het beste damseizoen voor het Lunterse DES. Eerst volgde degradatie uit de landelijke ereklasse. Daarna werd het kampioenschap in de Gelderse hoofdklasse verspeeld. En omdat driemaal scheepsrecht is, volgde een onverwachte uitschaking om de Gelderse Jan Crum dam bekertitel. DES 1, dat in de eerste ronde was vrij geloot, moest aantreden bij het Winterswijkse WDV.

De wedstrijd in Winterswijk werd in een klein zaaltje zonder overige clubdammers afgewerkt. De Lunterse dammers konden wellicht door het ontbreken van enige ambiance geen potten breken tegen de op papier zwakkere tegenstander.

Berrian Lammers speelde een aanvallende partij tegen Frank Hagen, maar kreeg in het late middenspel een mooie damcombinatie tegen. Het eindspel leek nog remise te lopen maar Berrian liep opnieuw in een combinatie en dat betekende een nederlaag.

Arjen Timmer (bord 1) bleef rustig en maakte in het eindspel het kleine voordeel fraai af tegen Gerard Korten.

De twee overige borden moesten nu de beslissing brengen in de bekerstrijd. Arwin Lammers nam in een onoverzichtelijke partij te veel risico's en sloeg ook nog een remise aanbod van Erik Hagen af. De stand die op het bord overbleef na de tijdcontrole, bleek echter verloren waardoor Arwin de punten moest inleveren en DES op een 4-2 achterstand belandde.

Jaap Heij stond via slecht positiespel inmiddels ook een schijf achter tegen Kees Spruijt. In het eindspel verzuimde Spruijt echter de trekker over te halen waardoor Heij toch nog een remisevariant op het bord kon krijgen.

Maar de 5-3 nederlaag was een feit en DES neemt roemloos afscheid van de Gelderse bekercompetitie.

Het tweede viertal mag later deze week opnemen tegen streekgenoot DCE 1 uit Ederveen. Met winst blijft dan nog een DES team kansrijk in het bekervervolg.

WDV 1 Winterswijk - DES 1 Lunteren

1. Gerard Korten - Arjen Timmer 0-2

2. Erik ten Hagen - Arwin Lammers 2-0

3. Kees Spruijt - Jaap Heij 1-1

4. Frank ten Hagen - Berrian Lammers 2-0

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie