sv Harskamp heeft twee nieuwe leden van verdienste

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Het was afgelopen week feest bij de vv Harskamp. Vrijdagmiddag de feestelijke heropening van de kleedkameraccommodatie. Door zelfwerkzaamheid werd de accommodatie, maar dat niet alleen optimaal geprepareerd. En dat door een groep Harskampse vrijwilligers, die niet op een uurtje meer of minder keken.

En twee leden Teus van den Brink en Harry van den Brink, werden door voorzitter Dirk van Wikselaar tot lid van verdienste benoemd. Voor beide vrijwilligers een volledige verrassing. Maar gezien het daverende applaus van de aanwezigen verdiend.

Lid van verdienste

De Harskampse voorzitter stond uitgebreid stil bij de verdiensten die de mannen Van den Brink voor de club hebben.

,,Harry van den Brink is sinds 1977 lid. Hij speelde eigenlijk vanaf het begin in het derde. En werd ook leider. Met zijn 62 jaar is Harry ons oudst spelende lid. En als er genoeg spelers zijn, hanteert hij met graagte de vlag." Maar Harry van den Brink doet meer voor de club. Al voor de tweeëntwintigste keer zette hij een recreantentoernooi op. En is er waar dan ook hulp nodig. Van den Brink staat paraat.

,,Dat kan achter de bar zijn, in de schoonmaakploeg, of op woensdagmiddag als de KNVB gebruik maakt van het sportpark", vult Van Wikselaar aan. Maar Van den Brink is ex-bouwvakker en dat kwam goed uit. De Vutter heeft vanaf het begin meegewerkt aan de verfraaiing van het sportcomplex. ,,Ik denk dat Harry er zo'n 300 uur vrije tijd in heeft gestoken", licht de Harskamp voorzitter toe.

Maar daar bleef het niet bij want Van den Brink is toegetreden tot het selecte clubje dat wekelijks het sportpark onderhoud. Naast de Harskampse onderscheiding werd hij ook gehuldigd door de KNVB district Oost. De zilveren waarderingsspeld werd hem uitgereikt door KNVB bestuurder A.Brunnekreeft.

Vele vele uren

Teus van den Brink, de huidige assistent-grensrechter van het eerste, werd in 1983 lid. Hij kwam van SDS'55 over. Dat was nog niet zo maar geregeld. De overschrijvingsperiode was al achter de rug. Van den Brink koos voor een jaartje niet voetballen en gaf zijn jawoord aan Harskamp. ,,Nu ruim 29 jaar later zijn Teus en Harskamp een niet te scheiden twee eenheid", aldus Van Wikselaar.

In 1991 trad Teus van den Brink toe tot het bestuur. En wel als bestuurslid accommodatie. Een achteraf gouden greep", zo memoreerde de voorzitter. Teus van den Brink maakte schema's voor de bardienst en schoonmaak. Op dagen als Koninginnedag, Hemelvaartsdag, trekkkertrek wedstrijden was hij aanwezig. Hij is ook betrokken bij het Evenementen Comité Harskamp (ECH). De uitbreiding van de kleedkameraccommodatie was zijn laatste grote (bestuurs) klus. ,,Als voorman heb je de kar getrokken. Harskamp kan trots zijn op dat wat hier tot stand is gekomen", besluit Dirk van Wikselaar.

Teus van den Brink is er beduusd van. ,,Ik heb bijna tweeëntwintig jaar in het bestuur gezeten. En met plezier, maar ik was niet zo'n vergadertijger. Laat mij mijn ding maar doen."

Hij had zich voorgenomen, als de klus bestaande uit nieuwe kleedkamers, aangepaste bestrating en vele andere zaken was geklaard, te stoppen.

,,De totale groep vrijwilligers hebben er ongeveer 2700 uur in gestopt. Hoeveel ik er zelf ingestopt heb? Dat is niet zo belangrijk, maar in de periode eind november tot nu is dat niet mis", aldus een trotse Teus van den Brink.

Ook Teus van den Brink werd door de KNVB district Oost onderscheiden met de zilveren waarderingsspeld.

Foto 1:Teus van den Brink laat zien dat hij door KNVB-districtsbestuurder Ate Brunnekreef is benoemd tot drager van de zilveren waarderingsspeld.

Foto 2: Harry en Tiny van den Brink tonen met trots de bloemen en het certificaat van Lid van Verdienste van s.v. Harskamp.

Foto 3: Onder toeziend oog van van Paul Boersma (Sportservice Ede), Gert Laurens (dienst EWZ van gemeente Ede) en s.v. Harskamp-voorzitter Dirk van Wikselaar opent Dennis Zwartkruis (EWZ) de nieuwe kleedaccommodatie van de rood-zwarte brigade uit Harskamp

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie