Afbeelding
Archief BDUmedia

Edenaar opgepakt na bedreiging broer

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft dinsdag in Ede een 32-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht in de Uitvindersbuurt in Ede zijn 28-jarige broer te hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek.

Het slachtoffer waarschuwde rond 19.00 uur zelf de politie. Hij verklaarde dat hij eerder op de dag met zijn 32-jarige broer over de telefoon een woordenwisseling had gehad over verschuldigd geld. Kort hierop stond de 32-jarige voor de deur van het slachtoffer. De twee kregen wederom ruzie met elkaar, waarbij er kennelijk een worsteling was ontstaan en de 32-jarige het slachtoffer vervolgens bedreigde met een vuurwapen of iets wat daarop leek.

Bij aankomst van de agenten was de verdachte al gevlogen. De agenten gingen naar de door het slachtoffer opgegeven verblijfplaats van de verdachte toe, maar troffen hem daar niet aan. Hierop werd er in de buurt uitgekeken naar de man, waarna hij later op de avond elders in Ede alsnog kon worden aangehouden.

Bij de man werd een zogenoemd 'balletjespistool' aangetroffen, een bijna niet van echt te onderscheiden wapen, maar geschikt om mee te dreigen. Het wapen is in beslag genomen. De 32-jarige zit nog vast voor nader onderzoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie