Aluminiumbedrijf Van Dijk Lunteren vraagt faillissement aan

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,Naar aanleiding van een tiental verontruste telefoontjes van leden heb ik begrepen dat Van Dijk uit Lunteren faillissement aanvraagt", zegt bestuurder Willem Kruithof van CNV Vakmensen. ,,Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die er werken". In totaal heeft het aluminium constructiebedrijf 35 werknemers, vaak met lange dienstverbanden.

Volgens Kruithof had het bedrijf nog een behoorlijke orderportefeuille: ,,Maar als de bedrijven aan wie je moet leveren omvallen, kan het ineens heel snel gaan. Ik ben dan ook onaangenaam verrast." De bestuurder van CNV Vakmensen wil zo snel mogelijk langs bij Van Dijk om de situatie te bespreken: ,,Mijn inzet is daarbij duidelijk; goede afspraken om mensen van werk-naar-werk te helpen in de regio. De werkgever zal daarbij een rol moeten spelen, ook als het gaat om bij- en omscholing."

Enkele weken geleden liet directeur Gijs van Veldhuizen nog weten hoe hij de crisis te lijf ging en - in dat licht - noodgedwongen afscheid moest nemen van een aantal werknemers. Het voortbestaan van het bedrijf leek toen nog redelijk gegarandeerd, maar dat blijkt nu dus niet het geval. Van Veldhuizen is nog niet bereikbaar voor commentaar.

foto:

Gijs van Veldhuizen bij zijn bedrijf aan de Postweg in De Stroet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie