‘Enge Buren’

27 juni 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - De omwonenden van het Raadhuispark hebben afgelopen weekend een brief gekregen van de stichting Roots in the Woods.

Met de ludieke titel ‘Enge Buren bij het Stadhuis’ ontvingen de naaste bewoners een brief met informatie over het festival en twee consumptiemunten.

,,Het doel van de brief is om de omwonenden niet te verrassen en goed te informeren. Het festival vindt immers plaats in hun achtertuin”, vertelt stichtingsvoorzitter Robert van Vliet. “Vanaf woensdag wordt het festival opgebouwd, is er ‘s nachts beveiliging en op maandag 2 juli ruimen we alles weer op. Daarnaast zorgen we dat de geluidsproductie binnen de vastgestelde vergunningsnormen blijft. We hebben de omwonenden uitgenodigd de voorstelling van de cabaretgroep Enge Buren bij te wonen.”

Het festival heeft als één van de doelen om de sociale cohesie te bevorderen. “Hiermee bedoelen we dat het festival door Edenaren en voor Edenaren is”, zegt Van Vliet. “Ontmoeten en verbinden staat centraal, vandaar dat er ook kosteloos Wifi in het Stadhuispark wordt gerealiseerd. Hiermee kunnen de bezoekers makkelijk twitteren over het festival”, aldus Van Vliet, die het komend weekend niet alleen het stuifmeel door het Edese luchtruim zal zien vliegen, maar ook een massa tweets.

De volledige programmering van het festival is te vinden op www.rootsinthewoods.nl/ede. De organisatie zet alle eigentijdse social media in, zoals Facebook, Youtube en Linkedin. Via de speciale EventApp Twoppy kunnen bezoekers op hun smartphone of tablet het programma digitaal raadplegen (zie QR-code).

‘Nieuws op ? maat’

EDE - Leerlingen van Balletschool Annelies Marijs brengen vrijdag 29 en zaterdag 30 juni de voorstelling ‘Nieuws op ? maat’ voor het voetlicht in Theater De Reehorst.

,,Dansers die nieuws brengen, zal men denken, dat is toch het werk van journalisten!? Ja, dat is zo en blijft zo, daar wordt niet aan getornd”, licht Annelies Marijs toe.

,,Het thema ,,Nieuws op ? maat’’ wordt door de leerlingen van de balletschool uitgewerkt aan de hand van de constatering dat nieuws zo’n vanzelfsprekend onderdeel is van ons leven. Iedereen leest een krant boordevol nieuws, hoort via de radio de nieuwsberichten, ziet op het televisiescherm het journaal, anderen raadplegen teletekst en stellen zich ook via internet op de hoogte van de ontwikkelingen in de wereld. Nieuws is zo gewoon en wordt ook als gewoon en vanzelfsprekend ervaren. Zonder nieuws kan niet meer worden geleefd. Nieuws moet, we kunnen niet meer zonder. We zijn verslaafd aan …………. nieuws.”

,,Grappig is daarbij dat de media die het nieuws brengen zo enorm verschillend zijn en op geheel eigen wijze dat nieuws brengen waarbij ook min of meer ieder zijn eigen nieuws krijgt en vaak in staat wordt gesteld de eigen voorkeuren en interesses te kiezen.”

Deze constatering, weliswaar ietsjes gechargeerd maar dat hoort erbij, heeft Annelies Marijs geïnspireerd. ,,De thema’s die bij nieuws, nieuwsgaring en nieuwspresentatie een rol spelen zijn verwerkt in de voorstelling.

u De kaartverkoop via Theater de Reehorst is 7 mei gestart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie