Hochzeiten

25 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Tijdens de NJO Muziekzomer staat jong talent centraal. De klassieke musici van het NJO werken vaak samen met jong talent uit andere disciplines, zoals opera, toneel en dansgezelschappen. Dit jaar wordt klassieke muziek tijdens Stravinsky’s L’Histoire du Soldat gecombineerd met breakdance.

De jonge musici van het NJO spelen onder leiding van dirigent Frank Zielhorst een hedendaagse versie van Stravinsky’s meesterwerk L’Histoire du Soldat. Dit is het verhaal over een soldaat die zijn ziel aan de duivel verkoopt, in ruil voor een boek dat de beurskoers kan voorspellen. Dat het verhaal uit 1918 actueler dan ooit is bewijst deze hedendaagse uitvoering van het NJO. De musici krijgen versterking van de Come Correct breakdance crew, jonge toptalenten die de jury van Holland’s Got Talent steil achterover deden slaan.

L’Histoire du Soldat en de dansers van Come Correct zijn tussen 11 en 19 augustus in heel Gelderland te zien. Op zaterdag 11 augustus spelen ze in de Prins Mauritskazerne in Ede, op zondag 12 augustus kunnen bezoekers ze in Beekbergen gratis zien als onderdeel van Muziek in de Beekbergse Tuinen. Vrijdag 17 augustus staat de voorstelling vervolgens in het Havenkwartier in Deventer en op zondag 19 augustus maakt ze deel uit van de optredens tijdens de Fietstocht in de Gemeente Renkum. L’Histoire du Soldat maakt tevens deel uit van het evenement Gelegerd in Gelderland.

Frank Zielhorst (1985) studeerde altviool bij Ferdinand Erblich en orkestdirectie bij Jac van Steen en Kenneth Montgomery aan het Koninklijk Conservatorium. Hij volgde dit jaar de prestigieuze Nationale Master Orkestdirectie waarbij hij naast de lessen van Jac van Steen begeleid werd door dirigenten als Neeme Järvi, Yannick Nézet -Séguin en Otto Tausk. In deze opleiding worden hem masterclasses bij vrijwel alle Nederlandse beroepsorkesten aangeboden, waaronder het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest.

Frank was één van de dirigenten die meewerkten aan de premières van Stockhausens HOCHZEITEN bij de Radio Kamer Filharmonie en The Universe Symphony van Ives bij het Noord-Nederlands Orkest. Hij maakte zijn operadebuut in januari 2011 bij de Dutch National Opera Academy in een uitvoering van L’elisir d’amore van Donizetti en was in het voojaar van 2012 assistent-dirigent bij Opera Zuid voor hun productie van Madama Butterfly van Puccini.

Op het programma dit jaar staat onder meer Ierse volksmuziek met Emmy Storms, muziek van Unsuk Chin en de opera Death Knocks van filmregisseur Woody Allen. Naast evenementen voor volwassenen zijn er ook kindervoorstellingen, zoals Het Hemelse Fagotje. Om ook jongeren en studenten aan te spreken zijn vrijwel alle concerten voor jongeren tot en met 26 jaar voor 5 euro te bezoeken.

u Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.muziekzomer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie