Besloten sessie om bezuiniging

29 augustus 2012 om 00:00 Voorpagina

Tijdens de eerste sessie, onder leiding van CDA-raadslid Bert Komdeur, sprak de raad dinsdagavond over de beleidsvelden Algemene Zaken & Middelen (AZ&M) en Beheer Fysieke Omgeving (BFO). Vandaag (woensdag) zijn de raadsleden weer vanaf 17.00 uur op het gemeentehuis te vinden.

EDE - De Edese gemeenteraad is dinsdagavond tijdens een besloten sessie begonnen met het ‘stickeren’ om aan te geven waarop wel en waarop niet bezuinigd kan worden. De inzet is een bedrag van zes miljoen euro.

door Jan de Boer

Dan wordt er onder voorzitterschap van VVD-raadslid Han Kiezenbrink gesproken over de beleidsterreinen Ruimtelijke Ordening (RO) en Maatschappelijke Zaken (MZ).

‘Goede zaak’

Evert van Milligen, wethouder financiën, vindt het een goede zaak dat de gemeenteraad niet wacht op een voorstel van het college over de bezuinigingen. Een Edenaar is het daar niet mee eens.

Anonieme brief

In een aan dit nieuwsblad gerichte anonieme brief wordt gezegd dat het niet goed is als er niet openbaar, niet transparant wordt vergaderd. ,,De term ‘openbaar bestuur’ is in Ede niet van toepassing op de gemeenteraad.’’

Achterkamertjes

Volgens hem of haar zijn de geheime vergaderingen prachtige voorbeelden van politieke achterkamertjes. ,,De raad gaat met zichzelf vergaderen en laat de inwoners van Ede stikken. De raadsgriffier probeert de raad met een eensgezind standpunt naar het college te sturen. Ja toch, op die wijze is er geen oppositie en kan het college gaan zeggen: ‘het college voert de bezuinigingen in, maar beste raad, u heeft het zelf gewild’. De gemeenteraad snoert vooraf de monden van alle Edenaren.’’

u lees verder op pagina 7.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie